Підозрюваному судді з Болградщини ВАКС визначив заставу

0 коментарів 13527 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вищий антикорупційний суд до судді Болградського районного суду застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 757 тисяч грн. Про це, посилаючись на «Слово і діло», повідомляє «Бессарабія INFORM».


НАБУ і САП підозрюють суддю у підбуренні особи до хабарництва та шахрайстві.

«Клопотання детектива Національного бюро про застосування запобіжного заходу у вигляді застави – задовольнити частково. Застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що в грошовому виразі становить 757 000 грн», – ідеться в рішенні.

Тепер обвинувачений має прибувати за вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти, утримуватися від спілкування з двома особами.

Нагадаємо, за клопотанням керівника САП Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю від здійснення робочих обов’язків у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності. Його викрили на одержанні 4 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

За версією слідства, суддя Болградського суду отримав 4000 доларів нібито для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. Дії судді кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x