На шляху до відновлення: реконструкція Ізмаїльського та Одеського морського порту обійдеться майже в 20 мільйонів доларів

0 коментарів 14526 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Форумі з відновлення України, що відбувся 31 січня у Стамбулі, начальник відділу міжнародних відносин ДП “АМПУ” Олексій Панасюк розкрив шокуючі дані щодо атак на портову інфраструктуру. З 18 липня 2023 року країна-агресор нанесла понад 30 атак на об’єкти портового комплексу, призвівши до пошкодження або знищення 109 об’єктів та 6 цивільних будівель. Ескалація конфлікту спричинила серйозні збитки, включаючи елеватори, склади для зберігання зерна, олії та нафтопродуктів, а також трубопроводи та іншу інфраструктуру. Про це, з посиланням на адміністрацію морських портів України, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


За оцінками, лише реставрація Ізмаїльського порту оцінюється в 1,6 мільйона доларів США, а відновлення Одеського морського порту вимагатиме 18 мільйонів доларів. Також для забезпечення стабільної роботи Одеського порту потрібно провести капітальний ремонт третьої черги шляхопроводу, що пошкоджено під час атаки, вартістю в 35 мільйонів доларів.

Загалом, з 24 лютого 2022 року пошкоджено або знищено понад 600 одиниць рухомого та нерухомого майна ДП “АМПУ”, зазначив Панасюк.

Керівник підкреслив, що АМПУ активно працює над відновленням інфраструктури, співпрацюючи з міжнародними фінансовими інститутами та програмами, такими як JICA, USAID, HGBF, та World Bank. У планах на 2024 рік – проведення операційного днопоглиблення акваторій, ремонт автомобільних доріг та залізничних колій, а також оновлення систем моніторингу руху суден та диджиталізація процесів у Дунайських портах.

Участь у Форумі з відновлення України у Стамбулі виявилася ефективною, зокрема укладена угода між Міністром транспорту Туреччини Абдулкадіром Уралоглу та віце-прем’єр-міністром України Олександром Кубраковим, що визначає параметри “Турецько-української цільової групи з відновлення.

На шляху до відновлення: реконструкція Ізмаїльського та Одеського морського порту обійдеться майже в 20 мільйонів доларів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x