Майстер “коньячної справи” з Болградського району, затриманий з майже тридцятьма тоннами контрафакту, за своє “хоббі” отримав вирок суду

0 коментарів 16659 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Житель села Оріхівка Болградського району, інвалід другої групи, втрапив у поле зоре правоохоронців за виготовлення безакцизного алкоголю в великих розмірах, чим, як виявилося, займається щонайменше з 2022 року. “Бізнес” йшов угору, літри небезпечного пійла виготовлялись сотнями, аж доки “виробник” не опинився на лаві підсудних. Як його долею розпорядилася Феміда, розповість “Бессарабія INFORM”.


Згідно з матеріалами судової справи, раніше не судимий чоловік займався своїм “хобі” в період з 2022 року по 25 серпня 2023 року. Підсудний підійшов до справи серйозно: у нежитловому приміщенні на території власного домогосподарства він розмістив спеціальне обладнання. На момент затримання він встиг незаконно виготовити алкогольні напої у вигляді коньяку та вина в загальній кількості 29 318 літрів спиртовмісних напоїв. Звісно, усю алкогольну продукцію власного виробництва “винороб” виготовляв з метою продажу.

Окрім цього, як встановило слідство, чолов’яга в Ізмаїлі через послуги ТОВ “Нова Пошта” та ТОВ “Делівері” і у себе вдома встиг продати невстановленим покупцям 250 літрів коньяку та 950 літрів вина. Разом з цим, в ході проведеного санкціонованого обшуку у період з 25 серпня 2023 по 26 серпня 2023 за місцем проживання в інваліда було виявлено та вилучено 28 118 літрів спиртовмісної рідини, а саме: 492 літри спиртовмісної рідини під виглядом коньяку та 27 626 літрів спиртовмісної рідини під виглядом вина, яка незаконно зберігалась ним з метою подальшого збуту. Також вдалося з’ясувати кількість проданого спиртного, звідки правоохоронці і отримали загальний літраж.

Звісно, ніякі податки за увесь період часу виготовлення підпільного алкоголю він не сплачував.

Вже наприкінці вересня минулого року між підсудним та прокурором була укладена угода про визнання винуватості, за якою чоловік беззастережно визнав висунуте обвинувачення за ст. 204 ч. 1 КК України та за ст. 204 ч. 2 КК України.

На судовому засіданні обвинувачений також повністю визнав себе винуватим.

В результаті суд ухвалив наступний вирок: затвердити угоду між прокурором та підозрюваним про визнання винуватості від 28 вересня 2023 року, укладену між прокурором та підсудним. Мешканця села Оріхівка визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 204 ч. 1,2 КК України, та призначити покарання у вигляді штрафу у сумі 85 000 грн з конфіскацією та знищенням виготовлених товарів, а також – позбавлення волі строком на три роки. Але відповідно до вимог ст. 75 КК України суд звільнив підсудного від відбування покарання з іспитовим строком один рік.

До речі, обвинуваченим та його захистом було заявлене клопотання про повернення майна, яке не є речовими доказами по справі, але на яке накладено арешт за ухвалою слідчого судді Київського районного суду міста Одеси від 7 вересня 2023 року. Тому суд повернув інваліду майно, серед якого значаться: відеореєстратор Division DV-044SR, двадцять каністр об’ємом у 30 л, 22 бочки на 200 літрів, сім полімерних ємностей об’ємом у 1000 літрів, чотири мотори для перекачування рідини, 9 металевих ємностей на 2000 л, дві – на 6 000 літрів, 2 – на 3500 літрів, одна металева ємність на 3000 літрів, одна –  на 5000 літрів, дві – на 1000 літрів та одна – об’ємом на 2 500 літрів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x