Болградський район під ударом: росте захворюваність на ГРВІ та COVID-19

0 коментарів 11664 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За останній тиждень епідемічна ситуація в Болградському районі загострилася: згідно з даними звіту, інтенсивний показник захворюваності зріс на 59,7%, перевищивши епідпоріг для регіону. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Болградську РДА.


Порівняно з попереднім тижнем, спостерігається різке збільшення захворюваності на ГРВІ, особливо серед дітей віком до 17 років, що зросла на 32,1%, та серед дорослого населення на 27,1%. Також зафіксовано одночасну циркуляцію вірусів грипу А та вірусів іншої етіології.

На щастя, летальних випадків не зафіксовано, але варто звернути увагу на відсутність щеплень проти грипу. За 6 тижнів сезону 2024 року на грип та ГРВІ перехворіло на 36% більше, ніж у аналогічний період минулого сезону.

За останній тиждень на ГРВІ захворіло 1250 осіб, з яких найбільше – діти віком до 17 років. У структурі захворюваності виявлено високу кількість дітей, особливо в групах 5-14 років та 0-4 роки.

Найбільше зростання захворюваності відбулося в деяких громадах району (Арцизька, Павлівська, Тарутинська, Бородінська та Городненська громади), але також було спостережено зниження в окремих із них (Болградська та Криничненська громади), що пов’язане зі змінами форми навчання в школах та дошкільних закладах.

Медичні експерти закликають до посилення заходів профілактики, таких як уникання контакту з хворими, провітрювання та вологе прибирання. Однак, найефективнішим заходом є вакцинація проти грипу, яка може запобігти не лише хворобі, а й ускладнень у хворих на інші хронічні захворювання.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x