Зимові гості: рідкісний вид птахів знаходить спасіння на Тузлівських лиманах

0 коментарів 30348 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Тузлівських лиманах зафіксовано незвичайне природне явище в часи воєнного конфлікту – зимування рідкісних малих бакланів. Цей вид входить до списку трьох рідкісних птахів, які зимують на території України, і з 2021 року входить до Червоної книги України. Про це, з посиланням на еколога, начальника науково-дослідного відділу нацпарку “Тузлівські лимани” Івана Русєва, повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


Ці рідкісні птахи зазвичай гніздяться на Азово-Чорноморському узбережжі, в дельтах рік Дунай, Дністер, Дніпро та на Східному Сиваші, але невеликі групи також можна зустріти в інших частинах півдня України. Причини зменшення їх чисельності та вразливості досі залишаються невизначеними, але ймовірно включають освоєння, осушення водно-болотних угідь, загибель у риболовних знаряддях, полювання, зростання рівня непокою та аномально суворі зими.

В найбільш несприятливих умовах зимового періоду Тузлівські лимани стали прихистком для цих рідкісних птахів. Лимани Малий Сасик та Джантшейський нараховують 22 представників цього виду, що робить цю територію важливим об’єктом для збереження та дослідження. Ці птахи також знаходяться в дельті Дунаю та на озерах Придунайського регіону.

Живлення малих бакланів відбувається на відкритих водних ділянках лиманів, де вони полюють на дрібну рибу. Ця знахідка викликає особливий інтерес серед екологів та природозахисників, оскільки цей вид птаха внесений до Червоної книги України, Європейського червоного переліку, Додатку II Бернської конвенції, Додатку II Боннської конвенції та AEWA.

Зимові гості: рідкісний вид птахів знаходить спасіння на Тузлівських лиманах

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x