Завдяки змінам у законодавстві НАЗК може ретельніше перевірити активи чиновників ─ нардеп Олексій Леонов

0 коментарів 11745 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Народний депутат України, член парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Олексій Леонов заявив, що завдяки змінам у законодавстві Національне агентство з питань запобігання корупції має можливість ретельніше перевіряти статки посадовців. Про це, із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ, повідомляє «Бессарабія INFORN».


Через кілька днів НАЗК розпочне автоматизовану перевірку декларацій посадовців за 2021 і 2022 роки. Від заповнення декларацій звільняються лише   військовослужбовці, які зараз перебувають на фронті, а також внутрішньо переміщені особи, у яких немає можливості отримати весь пакет документів, щоб заповнити декларацію.

 «Важливо, що всі працівники ТЦК чи ВЛК мають заповнювати декларації, це особливо актуально після гучних скандалів по всій Україні», – зазначив політик.

Він також наголосив, що сам електронний реєстр декларацій має дуже високий рівень захисту від витоку даних.

«Працівники НАЗК тісно співпрацюють зі спеціалістами з кібербезпеки Нацполіції та СБУ, тому дані захищені. Крім того, постійно вдосконалюється сам рівень електронного декларування. Зокрема, завдяки останнім змінам у законодавстві НАЗК може перевіряти активи чиновників, яких уже перевірили, а також проводити перевірку майна, що було придбане до призначення держслужбовця на посаду», – підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, що 31 січня закінчується термін подання електронних декларацій про статки посадовців. Декларування було тимчасово призупинено після повномасштабного вторгнення, і в жовтні минулого року Верховна Рада відновила цю вимогу.

Завдяки змінам у законодавстві НАЗК може ретельніше перевірити активи чиновників ─ нардеп Олексій Леонов

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x