В Ізмаїлі виявили кір: захворіла вакцинована маленька дитина

0 коментарів 18063 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Декілька днів тому у місті було офіційно зареєстровано 1 випадок кору у дитини 4 років, неорганізованої, яка має 1 щеплення проти кору. За результатами епідрозслідування встановлено, що дитина з мамою перебувала протягом місяця за кордоном та перетинала кордон з Румунією, в автобусі, в якому було багато пасажирів з Румунії. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Ізмаїльську районну державну адміністрацію. 

Наразі дитина перебуває на лікуванні. Згідно з алгоритмом при підозрі на кір кров від хворого для лабораторного підтвердження відбирається на 4-5 день від появи висипу, тому лабораторні дослідження у вірусологічній лабораторії наразі тривають. Також, у зв’язку з відсутністю офіційних даних про щеплювальний статус членів родини захворілої дитини, у них відібраний матеріал і направлений для дослідження на напруженість імунітету до кору.

Варто зауважити, що в Ізмаїльському районі показники охоплення плановими щепленнями проти кору та під час проведення компанії з вакцинації КПК дитячого населення недостатні. Така ситуація з щепленнями та наявність завізних випадків кору створюють реальний ризик поширення інфекції, особливо в організованих дитячих колективах.

Тож на засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з метою недопущення розповсюдження захворюваності на кір серед населення Ізмаїльського району засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації вирішила:
– провести комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів в районі з метою локалізації ліквідації спалаху захворювань на кір;
– забезпечити якісну міжсекторальну взаємодію з органами охорони здоров’я та закладами освіти в частині виконання обсягів профілактичних щеплень населення, у тому числі проти кору, на підконтрольній території;
– спільно з керівниками дитячих закладів усіх форм власності забезпечити допуск до очної форми навчання дітей, які мають щеплення проти кору відповідно до Календаря щеплень;
– рекомендувати керівникам релігійних конфесій проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед віруючих з метою профілактики інфекційних захворювань, у тому числі специфічної, зокрема кору;
– проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення про небезпеку захворюваності на кір та заходи профілактики тощо.

За результатами засідання комісією надані відповідні доручення головам міських, селищних та сільських рад району, керівникам структурних підрозділів Ізмаїльської РД(В)А та територіальним органам виконавчої влади району.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x