Українське Дунайське Пароплавство розпочинає реформу корпоративної структури: деталі

0 коментарів 20817 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мета реформи полягає в збільшенні ефективності та відповідальності. Перехід на нову модель запланований вже у березні цього року, повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на УДП.


Як зазначили у керівництві компанії, за допомогою нової реформи є плани залучити в команду нових лідерів з досвідом реалізації великих міжнародних проєктів. А також позбавитись того, що не працює, послаблює, гальмує, вимиває кошти. Також у компанії хочуть запровадити для кожного керівника і кожного підрозділу систему KPI, які стануть основою не тільки для заміру ефективності роботи, але й для визначення розміру винагороди.

Оптимізація на флоті розпочалась ще торік, і ми вже бачимо результат. Значно зріс дохід екіпажів, які не бігають від роботи, а працюють. Проте скорочується чисельний непрацюючий «плавсостав», який нібито доглядає за суднами у відстої, але по факту займається власними справами, отримуючи зарплату. Схожі процеси відбудуться і у берегових службах“, – підкреслили в УДП.

Необхідність змін в адміністрації компанії стала зрозумілою ще рік тому, коли підприємство перейшло на нову систему електронного документообігу. Вивільнився величезний обсяг робочого часу, в рази зменшились трудовитрати.

Наразі в УДП триває другий етап цифровізації управління – запроваджується ERP-система (програми управління підприємством, які працюють на єдиній платформі та опираються на єдину базу даних). Це ще більше автоматизує, прискорить та спростить всі без виключення управлінські процеси. Суттєво зменшиться навантаження на адміністративні підрозділи. Система буде миттєво виконувати задачу, якою людина займалась увесь робочий день. Нарешті відійдуть у минуле складні та довготривалі бюрократичні процедури, на які багато років нарікали наші судноводії.

Крім цифровізації величезний вплив має закупівля нової техніки. Стають не потрібні постійні ремонти та обслуговування, яким займався чисельний персонал.

Водночас з’являться задачі, які навпаки потребують залучення додаткових фахівців. Наприклад, перехід на Міжнародні стандарти фінансової звітності (International Financial Reporting Standards — IFRS). В структурі УДП буде сформовано новий відділ, відповідальний за цей напрям.

Так, трансформація це завжди не просто. Потрібно навчатись, сприймати нове, адаптуватись, не стояти на місці. По-іншому в сучасному світі не буває. Ми могли тихенько догнивати, збанкрутіти, зникнути. Але обрали шлях розвитку, який вимагає постійного руху вперед. Як від компанії, так і від її команди“, – наголосили в Українському Дунайському Пароплавстві.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x