Субсидії у 2024 році: скільки коштів передбачили у держбюджеті

0 коментарів 13311 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 16 січня наголосив, що Уряд забезпечив незмінність тарифів для населення на тепло, газ і електрику. Також він зазначив, що люди, які потребують підтримки, отримують житлово-комунальні субсидії, а процедура максимально спрощена. Про це, посилаючись на КМУ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


На цей рік у держбюджеті на житлово-комунальні субсидії закладені 50 млрд грн для трьох мільйонів українських родин. Як підкреслив Д.Шмигаль, це орієнтовно на 25% більше, ніж минулого року.

«Закликаємо користуватися цим інструментом адресної державної підтримки. Адже субсидії не лише допомагають конкретним родинам, але й підвищують рівень оплат за комунальні послуги. А це означає більшу стійкість української критичної інфраструктури та можливість забезпечувати світло й тепло в кожній домівці», — підкреслив очільник Уряду.

Опалювальний сезон 2023-2024 років, за словами Прем’єр-міністра, Україна проходить за рахунок газу власного видобутку. Станом на сьогодні в газосховищах є близько 11,3 млрд кубометрів газу. Цього має вистачити, щоб успішно завершити опалювальний період.

В енергетиці було відновлено 2,2 ГВт потужності тепло- та гідрогенерації після минулорічних масових російських атак. На даний час виробленої в Україні електроенергії вистачає для покриття внутрішніх потреб. Крім того, завдяки зростанню експортно-імпортних спроможностей Україна може імпортувати більші обсяги електроенергії від західних сусідів та залучати в разі необхідності аварійну допомогу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x