Одещина отримає 15 мільйонів євро на будівництво шкільних укриттів: безпечний простір з’явиться в одному з закладів Бессарабії

0 коментарів 11286 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одещина потрапила у шістку областей, куди Європейська Комісія спрямує 15 мільйонів євро на будівництво шкільних бомбосховищ. Також до даної програми долучається Уряд Литви та виділяє ще 500 тисяч євро, беручи на себе відповідальність за реалізацію проєкту. До переліку закладів, де з’явиться нове укриття, увійшов Шабівський ЗЗСО Білгород-Дністровського району. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на директора Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександра Лончака.


Як зазначив головний освітянин Одещини, Департамент подавав перелік закладів, які потребують облаштування захисної споруди, щоб зрештою діти навчались очно і в комфортних умовах.

“В перелік об’єктів, де будуть побудовані сучасні укриття, потрапило 6 шкіл: з кількістю здобувачів освіти 350-400 – Кремидівський ЗЗСО, Шабівський ЗЗСО, Лиманський ЗЗСО №1 Роздільнянського району, з кількістю здобувачів освіти 750-800 – Крижанівський ліцей, Подільський ліцей №3, Одеська гімназія №61. Дуже важливо, що нові бомбосховища матимуть подвійне призначення — вони не лише захищатимуть від небезпеки, але і будуть облаштовані як простори, де діти зможуть продовжувати заняття під час тривог та проводити різноманітні позакласні заходи”, – зауважив керівник.

За словами Олександра Лончака, в Одеській області станом на грудень 2023 року 60 шкіл перебувало на дистанційному навчанні у зв’язку з відсутністю безпекових вимог. Станом на кінець січня 2024 закладів загальної середньої освіти, які займаються дистанційно, стало менше – 51.

 “Проте залишаються заклади, де потрібно залучати додаткові фінансові ресурси через архітектурні та інші проблемні питання, які потребують чималих капіталовкладень. Тому ми посилюємо співпрацю з міжнародними донорами в даному питанні, зокрема й через Міністерство освіти і науки України. Впроваджуватиме проєкт литовське державне агентство CPVA, що вже відбудувало не один заклад освіти. Вдячні всім, хто турбується про гідне навчання наших дітей у безпечних умовах!,” – підкреслив директор Департаменту.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x