Як Кілійська громада відзначить новорічні свята – коментар

0 коментарів 26136 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наближаються Різдво та Новий рік. І, не дивлячись на те, що другий рік поспіль вони спотворені війною, працівники відділу культури Кілійської громади намагаються принести радість насамперед дітям, вигадуючи для них щось цікаве в умовах обмежень і заборон. Що саме у громаді відбуватиметься до свят, “Бессарабії INFORM” розповіла очільниця відділу Світлана Шевченко.


Керівниця зазначила, що масових заходів не буде, адже вони заборонені та недоречні.

“Святкувати будемо після Перемоги, а поки що ми підготували кілька подій для наших мешканців. Сподіваємося, трохи казки та надії на краще нам вдасться їм подарувати”, – зазначила пані Світлана.

За її словами, вже з завтрашнього дня, 23 грудня, для усіх охочих зробити собі святкове фото працюватимуть дві безкоштовні фотозони, які створили з наявного матеріалу працівники Центру культури, мистецтв та дозвілля. Розміщені локації у будівлі будинку культури (вхід до глядацької зали). Щодня до 29 грудня з 10:00 до 15:00 у приміщенні буде тепло, святково та затишно. Обмежень за віком немає.

Також 25 грудня відбудеться святковий ранок для дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих умовах. У цьому питанні культура співпрацює зі службою у справах дітей, яка забезпечила запрошення дітей та солодкі подарунки для них. Розважальна програма – на плечах працівників Центру культури, мистецтв та дозвілля.

А найголовніша подія, до якої готуються вже кілька тижнів, відбудеться 29 грудня – театралізована вистава у стилі культового Гарі Поттера, яку для глядачів написала донька режисера Кілійського театру – Олександра Перфільєва. Батько, Олександр Перфільєв, виступив постановником, а ролі Гарі, Зими, Добі, Герміони та інших зіграють молоді таланти. Вестимуть новорічне шоу веселі ельфи, які взаємодіятимуть з глядацькою залою.

Вхід буде безкоштовним, але відбуватиметься за запрошеннями. Деталі, як його отримати, та точний час проведення, можна дізнатися за телефоном +380966428328 у робочі години.

Також у кожному селі відбудуться святкові заходи для дітлахів – ранки та майстер-класи.

“Звичайно, працівникам культури вже не терпиться дихати на повні груди, радувати глядачів цікавими святами, концертами та заходами, але, на жаль, маємо сувору реальність. Проте я впевнена, що ми надолужаємо все, що пропустили, коли над усіма нами буде мирне небо”, – зазначила Світлана Шевченко.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x