Допомагала боротися всім, а себе не вберегла: у Німеччині померла онко-активістка з Кілійської громади

0 коментарів 21195 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У п’ятницю, 1 грудня, в Німеччині від онкологічного захворювання відійшла із життя Катерина Ніколенко, 37-річна уродженка села Шевченкове Кілійської громади. Про це стало відомо від її землячки Олени Остапенко, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


За словами Олени, Катерина віддавала всю свою енергію боротьбі зі страшною хворобою, засновуючи власний фонд для підтримки онкохворих жінок. Її активістська діяльність зробила її відомою в колах боротьби за права хворих та підвищення усвідомлення про онкологічні захворювання.

Трагедія стала подвійною для родини Ніколенко, оскільки Катерина залишає за собою важко хвору маму Ніну та брата Сергія, який зараз перебуває на службі в Збройних Силах України. Зазначено, що фінансової можливості для організації похорон в Україні немає.

Односельчанка Олена Остапенко звертається до громадськості та благодійників з проханням допомогти зібрати кошти на транспортування тіла Катерини до України та організацію похорон. Наразі рахунок для благодійних внесків офіційно надається.

“Лишити назавжди в Германії і кремувати – це якось не по-людські. Звертаємося до Вас за фінансовою підтримкою. Збір ведемо на карту Інни Мінчевої (однокласниця). 4149437880289804 Інна Бургоч (прізвище по чоловікові). Звітуватимемо про кожну копійку. Будь-ласка, допоможемо рідним поховати нашу односельчанку. Дякую всім за допомогу”, – звернулася з проханням Олена Остапенко.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x