Україна є найбільш замінованою країною світу: Словенія цього року надасть 1,5 мільйона євро на гуманітарне розмінування

0 коментарів 15039 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На гуманітарне розмінування Словенія надасть Україні 1,5 мільйона євро. Відповідну Угоду підписали вчора, 4 грудня, в Любляні від Уряду України Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Словенія Андрій Таран, від Уряду Словенії – Віце-прем’єр-міністр, Міністр закордонних та європейських справ Республіки Словенії Таня Файон. Про це розповіли в Міністерстві економіки України, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Кошти, за умовами Угоди, будуть надані ще цього року на безповоротній основі.

В онлайн форматі у Церемонії підписання взяли участь Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Матея Превольшек.

«Україна надзвичайно вдячна Уряду Словенії та словенському народу за підтримку, яку ми відчуваємо, та допомогу, що отримуємо з першого дня російської агресії. 1,5 мільйона євро, які Україна неймовірно вдячна отримати сьогодні від народу Словенії, допоможуть забезпечити саперів ДСНС та ДССТ необхідним індивідуальним захистом, обладнанням та технікою для розмінування. Ці кошти допоможуть пришвидшити очищення території нашої країни від вибухівки та збережуть життя й здоров’я багатьох українців», – зазначила Юлія Свириденко.

Вона також висловила подяку Словенії за участь у галузевій робочій групі з координації зусиль донорів.

Нагадаємо, на сьогодні Україна є найбільш замінованою країною світу. Потенційно небезпечною вважається майже третина території нашої держави – близько 174 тисяч квадратних кілометрів.

У планах Уряду ─ повернути в господарську експлуатацію 80% цих територій протягом десяти років.

 

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x