“Свобода” за 9000 доларів: на Одещині викрили чергову корупційну схему з ухилення від військової служби

0 коментарів 36126 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Операція поліції в Одеській області призвела до розкриття та ліквідації чергової корупційної схеми, пов’язаної із ухиленням від військової служби. Організаторами цієї інтригуючої злочинної діяльності виявилися керівник одеської громадської організації та його спільник, які використовували свої зв’язки для здійснення нечесних практик. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ГУНП.


За схемою, фігуранти пропонували військовозобов’язаним громадянам послуги з уникнення мобілізації та подальшого виїзду за кордон. Вони обіцяли вирішити питання непризову до Збройних Сил України, знімаючи осіб із військового обліку за медичними показниками. Також пропонували допомогу у виготовленні документів для безперешкодного виїзду за кордон. За ці “послуги” зловмисники встановили вартість у 9 000 доларів.

Операція, спільно проведена оперативниками управління стратегічних розслідувань та слідчими обласної поліції, завершилася затриманням керівника громадської організації 11 грудня. Згідно з правоохоронною інформацією, затриманому було передано 9 000 доларів у рамках його участі у злочинній діяльності.

Обом фігурантам оголошено підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), а за їхню діяльність може загрожувати покарання від позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону. Питання щодо обрання запобіжних заходів вирішується. Поліція продовжує розслідування для виявлення всіх причетних осіб та припинення подібних корупційних схем.

"Свобода" за 9000 доларів: на Одещині викрили чергову корупційну схему з ухилення від військової служби

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x