Прорив на кордоні: Україна відкриває пункт пропуску для порожніх вантажівок у напрямку Польщі

0 коментарів 21249 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Починаючи із сьогоднішнього дня, 4 грудня, вступає в силу перше важливе нововведення, яке спрямоване на поліпшення ситуації на українсько-польському кордоні. За інформацією Державної прикордонної служби України, пункт пропуску “Угринів-Долгобичув” буде відкритий для проїзду порожніх вантажівок – повідомляє “Бессарабія INFORM”.


З першої години ночі почали пропускати порожні великовагові транспортні засоби загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн). Це нововведення є першим етапом в широкому спектрі заходів, спрямованих на розблокування кордону, зменшення черг та підвищення пропускної спроможності українсько-польського кордону.

Стрімке реагування на ситуацію стало необхідним через блокаду польських перевізників, яка розпочалася з 6 листопада і спричинила накопичення тисяч великовагових машин на кордоні. Ця ситуація викликала обурення та обмежила рух транспорту, включаючи тисячі вантажівок, що прямують до України. З 1 грудня до протесту приєдналися також перевізники з Словаччини.

Економічний експерт Олег Пендзин відзначив, що блокада кордону з боку поляків не повинна призвести до зростання цін на продукти в Україні, оскільки українці є самостійно забезпеченими продуктами та імпортують лише невелику кількість товарів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x