Поки російські дрони атакували Ізмаїльський район, сусіди-румуни отримували сповіщення з порадою ховатись

0 коментарів 210762 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Минула ніч для мешканців Одеської області виявилась досить важкою, адже фактично відбулась найбільша за весь час повномасштабного вторгнення масована атака дронів. В результаті понад 10 людей отримали поранення, серед них – троє дітей. І поки на одному березі Дунаю тривав справжній бій, жителі іншого отримали повідомлення RO-ALERT, в яких їх сповіщали про те, що з неба можуть… падати предмети. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на румунські ЗМІ.


Як повідомляють у румунських засобах масової інформації, через деякий час після початку атаки на Ізмаїльський район, зокрема на порти у містах Ізмаїл та Рені, жителі румунських міст Тулча та Галац почали отримувати на свої мобільні телефони повідомлення з рекомендаціями відійти якомога далі від вікон.

Нещодавно було видано попередження RO-alert про можливість падіння деяких об’єктів з повітряного простору. Є дані про те, що повітряні атаки здійснюються на українській території, поблизу кордону з Румунією. Населення прикордонної зони інформується цим повідомленням про можливу небезпеку та рекомендує не панікувати та вживати заходів захисту та укриття, якщо того вимагає ситуація. Повідомлення RO-Alert було видано по всій північній частині повіту Тулча, а також у прикордонній з Україною зоні повіту Галац“, – повідомили представники ISU Тулча в середу пізно ввечері.

Додамо, що Інспекція з надзвичайних ситуацій “Дельта” повіту Тулча під керівництвом IGSU і разом з установами, що виконують роль оборони, здійснювала моніторинг ситуації, “спричиненої збройним конфліктом у прикордонній зоні з румунською державою, щоб запропонувати захист і підтримку громадам регіону”. А у самих повідомленнях RO-Alert громадян попереджали сховатися в підвалах або сховищах цивільного захисту, за їх відсутності – залишатися в приміщеннях, але подалі від вікон і зовнішніх стін.

Окремо зауважимо, що моніторингові канали під час повітряної тривоги повідомляли про те, що ворожий безпілотник залетів на кордон між Україною та сусідньою Румунією. До речі, це вже не вперше. А з урахуванням неодноразових прильотів рашистських уламків БПЛА на прикордонну румунську територію, у жовтні на україно-румунському кордоні була встановлена система протидії безпілотникам – це підтвердив президент Румунії Клаус Йоганніс. Однак поки офіційно не зафіксовано жодного збитого румунською обороною російського дрона, які й надалі вільно залітають на територію НАТО.

Поки російські дрони атакували Ізмаїльський район, сусіди-румуни отримували сповіщення з порадою ховатись

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x