Лікар “під прикриттям”: агент військової розвідки рф отримав 15 років за шпигунство на Одещині

0 коментарів 25002 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Болградському райсуді винесено вирок агенту військової розвідки російської федерації, який збирав та передавав конфіденційну інформацію про військові та стратегічні об’єкти на півдні Одеської області. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Одеську обласну прокуратуру.


Медичний працівник, який виявився агентом розвідки, був визнаний винним у державній зраді, згідно з частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України. Згідно з рішенням суду, йому призначено 15 років ув’язнення та конфіскацію майна.

За всіма даними, протягом липня та серпня 2022 року засуджений медпрацівник передавав російським спецслужбам дані про місцезнаходження та рух підрозділів Збройних Сил України і Територіальної оборони, а також інформацію про резервні аеродроми і військові полігони на півдні Одеської області.

Прокурори успішно довели, що ворожий агент детально описував структуру об’єктів, їх склад та технічні характеристики. Крім того, він збирав інформацію про розташування мостів, залізничних вузлів та пересилання боєприпасів для артилерійського озброєння до Миколаєва. Для передачі інформації співробітнику російських розвідувальних органів шпигун використовував Telegram, точно вказуючи координати та геомітки.

Чоловіка було затримано в серпні 2022 року під час розслідування за фактом зради національних інтересів, яке проводило Управління Служби безпеки України в Одеській області. Наразі він знаходиться під вартою та чекає на виконання вироку суду.

Лікар "під прикриттям": агент військової розвідки рф отримав 15 років за шпигунство на Одещині

Лікар "під прикриттям": агент військової розвідки рф отримав 15 років за шпигунство на Одещині

Лікар "під прикриттям": агент військової розвідки рф отримав 15 років за шпигунство на Одещині

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x