Епідситуація на Одещині: сезонна захворюваність не збільшується, але люди продовжують помирати від Covid-19

0 коментарів 24111 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції знизився на 21,4%, у тому числі серед дитячого населення – на 26,3%, серед дорослого населення – на 10,5%. Однак за цей же період від коронавірусної хвороби в Одеській області померло 5 осіб, 80% з яких у віці старше 65 років, що мали супутні захворювання. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.


Як зазначають у Центрі, у Білгород-Дністровському та Ізмаїльському районах інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ перевищував обласний в межах від 10,4% до 39,1%. А от у Болградському районі показник цього разу виявився нижчим за обласний.

Щодо загальної суми захворілих на ГРВІ, на COVID-19 фігурує цифра у 4,2%. На відміну від ГРВІ серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення, питома вага якого в загальній структурі склала 77,2%, а серед них, як і зазвичай, превалювали особи у віці 30-64 роки (62,1%).
Рівень госпіталізації знизився – із загальної кількості зареєстрованих хворих на COVID-19 були госпіталізовані 20%, що нижче попереднього тижня на 24,5%. Але люди продовжують помирати від цієї хвороби – за тиждень вірус забрав п’ять життів.

Також знизилась на Одещині захворюваність на гострі кишкові інфекції – на 24,5%, у тому числі дітей – на 28%, серед дорослого населення – на 36%, що, своєю чергою, є гарною звісткою. Спалахів та групових захворювань не зареєстровано.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x