Чи безпідставні чутки про закриття пологового будинку та переїзд дитячого відділення у місті Кілія – коментар голови громади

7 коментарів 80622 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії кілька днів шириться інформація про начебто закриття пологового будинку та переїзд дитячого відділення до головного корпусу багатопрофільної лікарні. Також відомо про проблему затримки виплати заробітної платні медичним працівникам другої ланки. Пояснення “Бессарабія INFORM” отримала у Кілійського міського голови Вячеслава Чернявського.


Мер одразу спростував намір закриття пологового відділення, але розповів, що дійсно виникли деякі складнощі з виконанням умов Національної служби здоров’я України, які наразі активно вирішуються.

“Наразі керівництву лікарні поставлена задача у найкоротші строки вирішити усі питання щодо виконання умов НСЗУ, аби вони підписали нам пакет послуг та продовжували фінансувати пологи”, – зауважив міський голова.

Проте зазначив, що питання закриття відділення може постати у майбутньому, якщо кількість пологів впаде до критичної позначки.

“Зараз у нас близько 200 пологів, це число, яке дозволяє утримувати заклад, але, на жаль, є тенденція до зменшення. Це мають розуміти мешканці громади. Дуже сподіваюся, що після війни в нас буде збільшення, а також, що мешканки сусідніх населених пунктів, де вже закрилися пологові відділення, їздитимуть народжувати до нас”, – підкреслив мер.

Переїзд дитячого відділення Кілійської багатопрофільної лікарні до головного корпусу витікає з питання функціонування пологового будинку, адже вони знаходяться в одній будівлі.

“Поки функціонує пологове відділення, дитяче переїздити не буде, адже ми все одно утримуємо будівлю – опалюємо її, сплачуваємо за комунальні послуги. В разі, якщо все ж постане питання закриття пологового будинку, у головному корпусі ЦРЛ є окреме крило, яке за всіма вимогами підходить для розміщення дітей. Одразу зауважу, що це не інфекційне відділення, як намагалися роздути деякі громадяни у Фейсбуці. Але питання детально не розглядалося, адже в цьому наразі немає потреби. Насправді через зміни у законодавстві все важче отримувати пакети від НСЗУ, аби наша лікарня могла надавати якомога більше послуг. Постійно з’являються нові норми, і це вартує нам шалених зусиль. Але ми продовжуватимемо боротися за кожну послугу”, – зазначив Чернявський.

Найгострішим наразі є питання невиплати заробітної платні медпрацівникам усієї другої ланки. Чому так сталося, міський голова також дав пояснення.

“Через деякі невідповідності нашу лікарню оштрафувала НСЗУ на 5,9 млн гривень. Наразі ми оскаржуємо це та сподіваємося, що нам будуть повернені гроші, та ми закриємо затримку. У такій ситуації наразі не лише ми. Більшість громад району отримали штрафи, подекуди через неправильно поставлену кому. На жаль, з коштів місцевого бюджету ми юридично не маємо права сплатити лікарям заробітні плати. Громада матиме ще більші проблеми”, – констатував мер.

Він додав, що Ізмаїльська військова адміністрація усіляко допомагає вирішенню проблем, вже відбулося декілька профільних нарад. Сподіваємося, що ситуація вирішиться якомога скоріше, та продовжимо слідкувати за цією темою.

Чи безпідставні чутки про закриття пологового будинку та переїзд дитячого відділення у місті Кілія  - коментар голови громади

guest

7 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Катерина Кітнюх
Катерина Кітнюх
4 месяцев назад

Отакої!

Олена Куликовська
Олена Куликовська
4 месяцев назад

Клас, невідводність нормам НСЗУ. А як же вони працювали?

Олег Дягілєв
Олег Дягілєв
4 месяцев назад

Нехилі проблеми виявляються з медициною

Артем Караєв
Артем Караєв
4 месяцев назад

Треба не розмірковувати, а вирішувати проблеми

Анатолій Руденко
Анатолій Руденко
4 месяцев назад

На жаль, такі випадки не поодинокі

Артем Докучаєв
Артем Докучаєв
4 месяцев назад

Наради, суцільні наради. Нехай щось вже роблять

Людмила Писарницька
Людмила Писарницька
4 месяцев назад

А зарплати коли виплачувати почнуть?

7
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x