З завтрашнього дня на водоймах Бессарабії заборонять вилов раків

0 коментарів 17820 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З першого грудня  2023 року по 30 червня 2024 року (включно) у внутрішніх водних об’єктах Одеської області, річці Дунай та Придунайських озерах (окрім Дністровського лиману, річки Дністер, рукава річки Турунчук, озер пойми Дністра та Кучурганського водосховища) забороняється вилов раків. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеський рибоохоронний патруль.


Щорічна заборона пов’язана з початком періоду линьки річкових раків та виношування ними ікри.

Біологічне обґрунтування щодо термінів заборони надає Інститут рибного господарства Національної академії аграрних наук України.

“Самки рака змінюють хітиновий покрив перед спарюванням та після народження потомства. Процес линьки займає близько двох тижнів. А виношування ікри раками триває близько шести місяців. Народження потомства розпочинається зазвичай в кінці травня – початку липня, коли вода у водоймах прогріється”, – йдеться у повідомленні.

У Рибоохоронному патрулі нагадали, вилов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. За незаконне їх добування передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

Телефони «гарячої лінії» Одеського рибоохоронного патруля: (098) 798-47-93, (093) 411-00-33.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x