В Одесі утриманець СІЗО вирішив підзаробити грошей, а натомість може «заробити» збільшення строку ув’язнення

0 коментарів 33534 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


 Неодноразово судимий за майнові злочини чоловік, якому суд нещодавно виніс вирок за крадіжку у вигляді п’яти років ув’язнення, не втримався та скоїв черговий злочин прямо у застінках СІЗО. Тепер термін його ув’язнення може збільшитися до восьми. Про це, із посиланням на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Так, засуджений чоловік, поки чекав у слідчому ізоляторі переведення до в’язниці, знову вдався до протиправної діяльності.

За допомогою смартфона під вигаданим ім’ям він розмістив на одній із популярних інтернет-платформ оголошення про продаж портативних зарядних пристроїв, яких насправді не мав.

Протягом жовтня до «продавця» звернулись 30 містян, які мали намір придбати товар. Спілкуючись із потенційними покупцями, зловмисник запевняв їх, що навіть готовий зробити знижку, але за умови перерахування на його мобільний номер повної вартості товару. Ціну на вигаданий товар фігурант встановив у розмірі 500 гривень.

Одразу після того, як довірливі  громадяни переводили на рахунок «торговця» вказану суму, зловмисник переставав відповідати на їх дзвінки та повідомлення. У такий протиправний спосіб чоловік «заробив» 15 тисяч гривень. Не дочекавшись обіцяного, потерпілі звернулись до поліції.

Правоохоронці фіктивний продаж павербанків припинили та вилучили у правопорушника смартфон з сім-карткою, яку той використовував у протиправній діяльності.

«Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. За заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно, чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі. Слідство триває», – зазначила старша слідча територіального підрозділу поліції Віолетта Барабанова.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x