Шалені пристрасті на Білгород-Дністровщині: одна жінка втратила нирку, а інша взяла вину на себе, аби врятувати коханого ─ у ситуації розбирався суд

0 коментарів 25650 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Татарбунарський районний суд 3 листопада виніс вирок жительці Лиманської громади. Вона намагалась взяти на себе провину і дала свідомо неправдиві показання, аби врятувати коханого, з яким перебувала у відносинах всього два місяці. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на матеріали справи.


У ході слідства по одному з кримінальних проваджень мешканка Приморського проходила як свідок. Подія, де були замішані вона та її коханий чоловік, сталась ще у травні 2021 року.

Правоохоронці в рамках досудового розслідування з’ясовували обставини побиття двох громадянок, в результаті чого одна потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження, зокрема втратила нирку і, як наслідок, стала частково непрацездатною.

Підозрюваним у справі проходив місцевий раніше судимий чоловік, проте його кохана під час допиту 13 травня 2021 року надала свідчення, які нібито доводили непричетність фігуранта до побиття. Свідок повідомила, що саме вона 10 травня 2021 року приблизно о 01:15 біля бару «Уют» села Приморське завдала одній потерпілій декілька ударів кулаком, а іншій ─ правою ногою в лівий бік тулуба. Останній удар призвів до розриву лівої нирки. Натомість, як наголошувала свідок, чоловік не наносив удари жодній з потерпілих. Цю версію підтримував і сам підозрюваний, який повідомив, що він не причетний до бійки, а відправити його до тюрми намагається сільський голова.

Далі ─ більше. 27 травня 2021 року до слідчого, який вів справу, від жінки-свідка надійшла заява «Про явку з повинною». Що змусило її зважитись на такий крок ─ чи то велике кохання, чи сподівання на те, що вона, як матір чотирьох неповнолітніх дітей, не отримає тяжкого покарання, ─ наразі залишається без відповіді.

Не дивлячись на спроби вигородити чоловіка, цього зробити не вдалося. У ході досудового розслідування правоохоронці здобули докази, які суперечили свідченням жінки.

Підтвердженням обману став і результат проведеного 16 червня 2021 року слідчого експерименту. Жінка намагалась показати, як наносила удари, але це суперечило свідченням, наданим потерпілою, іншими свідками, висновкам експертів і відеозаписам.

Незважаючи на попередження про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання, жінка продовжувала під час судових засідань брати вину на себе. Вона запевняла, що під час проведення слідчого експерименту за її участі, слідчий неправильно зафіксував її покази про момент нанесення удару, а тому вони не збігаються з іншими доказами.

Та врятувати коханого їй не судилося. Навіть попри всі намагання «обілити» чоловіка, всі вони виявилися марними. Відповідно до вироку Татарбунарського районного суду від 11 листопада 2022 року зловмисника було визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень та призначено покарання – шість років позбавлення волі. Ані апеляційний, ані Верховний суди не змінили прийнятий першою інстанцією вирок.

У свою чергу жінка, яка намагалась взяти всю вину на себе, постала перед судом, але вже за інше правопорушення ─ за завідомо неправдиве показання.

У вересні поточного року між прокурором Білгород-Дністровської окружної прокуратури та обвинуваченою було укладено угоду про визнання винуватості. Татарбунарський суд затвердив дану угоду та визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.384 КК України.

Їй призначили покарання у виді двох років позбавлення волі, проте у залі суду звільнили від його відбування з випробувальним терміном один рік.

Вирок суду набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набере законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x