Ґендерна нерівність: з початку року серед зареєстрованих безробітних на Білгород-Дністровщині майже 80% ─ жінки

0 коментарів 13176 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Білгород-Дністровському районі на обліку у зв’язку з безробіттям протягом десяти місяців 2023 року перебувало 2230 осіб. Серед загальної чисельності безробітних жінок – 79,1%. Про ринок праці та надання послуг для людей, які потребують працевлаштування, розповіли у Білгород-Дністровській філії Одеського обласного центру зайнятості, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Так, у січні – жовтні 2023 року, враховуючи Саратський та Татарбунарський відділи, серед загальної чисельності – 23,1 % складала молодь до 35 років, а 57,9% – мешканці сільської місцевості.

Як зазначили в установі, найбільша кількість безробітних спостерігалася серед людей із загальною середньою освітою ─ 48,2%, вищу освіту мали 32,9% безробітних, а професійно-технічну ─ 18,9 %.

Наразі, станом на 1 листопада, у філії зареєстровано 306 безробітних, більшість з них жінки ─ 248.

За професійними групами на кінець жовтня 2023 року найбільша кількість безробітних серед технічних службовців ─ 56, працівників сфер  торгівлі та послуг ─ 57, представників найпростіших професій та осіб без професії ─ 65. Менша кількість серед інших груп, зокрема це  ─ законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі), кваліфіковані робітники сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства, робітники обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин тощо.

З початку року вакансії подали 356 роботодавців, а база даних філії містила 1659 вакансій. Кількість претендентів на одну вакансію – 2 особи. Середній розмір заробітної плати у вакансіях станом на 1 листопада становив 9810 гривень.

У філії наголосили, що за сприянням центру зайнятості було укомплектовано 1373 вакансії, рівень укомплектування становить 82,8%.

Наразі в центрі зайнятості зареєстровано 137 актуальних вакансій. З метою тимчасової зайнятості, на замовлені роботодавцями місця 173 безробітних направлені на роботи тимчасового характеру та вісім ─ на громадські роботи. Переважно це мешканці сільської місцевості.

Протягом поточного року 1430 безробітних отримували допомогу по безробіттю. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб був встановлений у розмірі 2500 гривень, а для вперше шукаючих роботу та окремих категорій застрахованих осіб – 1500 гривень. Максимальний розмір допомоги по безробіттю складав 6700 гривень.

Позитивні рішення про надання мікрогрантів на створення та розвиток бізнесу отримали 19 мешканців Білгород-Дністровського району.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x