Масштабний ярмарок «Дари Бессарабії», який мав відбутися у Рені, скасували: причина

0 коментарів 26136 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ярмарок “Дари Бессарабії”, проведення якого планувалося спочатку на 18 листопада, а пізніше перенесли на 26 число, на жаль, скасували через погодні умови. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на видання “Рені-Одеса”.


Таке непросте рішення було прийняте Відділом культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради.

Причина – несприятливий прогноз погоди.

Як повідомляла “БІ”, за прогнозами синоптиків, 25-26 листопада на Одещині очікуються сніг із дощем та пориви вітру. Температура опуститься до нуля градусів.

“За таких погодних умов проводити ярмарок бессарабської кухні та молодого вина просто неба у парку Перемоги неможливо. Провести масштабний захід у закритому приміщенні ми теж не можемо – ми не маємо закладу культури з укриттям, яке може вмістити велику кількість людей. Розглядали варіант змінити формат ярмарку на фестиваль, але тоді ідея культурного заходу втрачає сенс, адже основним нашим завданням було провести збір коштів на підтримку ЗСУ”, – повідомила начальниця відділу культури Антоніна Асаржі.

Подібний захід вже відбувався у Рені в листопаді минулого року, але тоді він мав назву “Єдність у різноманітті”. Плануючи святкування у цьому році, організатори вирішили дещо змінити його формат та додали елемент фестивалю вина, який проводили у минулі роки, до початку повномасштабного вторгнення.

У цьому році ті винороби, які мали бажання взяти участь у конкурсі вина, повинні були надати на конкурс 2 літри зразка свого вина. Відвідувачі свята повинні були виступити у ролі сомельє та обрати найкращий за їх смаком напій.

Крім того, планувалося визначення кращої господині, яка мала приготувати голубці та плачинди.

І найголовніше, під час заходу повинен був працювати благодійний ярмарок, де планувалося виставити на продаж різноманітні смаколики, вироби, іграшки, прикраси та чимало іншого цікавого та корисного.

Кошти, зібрані від реалізації вина, голубців та плачинди, мали бути направлені ЗСУ, саме у військові частини, де служать захисники з ренійської громади.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x