65-річний житель Болградщини організував бізнес по переправленню ухилянтів до Молдови

1 коментар 29106 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині правоохоронці викрили 65-річного організатора незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через держкордон, який оцінював свої послуги у 5,2 тисячі доларів США. Очільник протиправної схеми разом з поплічниками шукав потенційних «клієнтів», які прагнули незаконно потрапити до Республіки Молдова. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на Держприкордонслужбу та ГУ НП в Одеській області. 


Правоохоронці встановили, що житель Болградського району, вступивши у злочинну змову з не встановленими наразі особами, поширював серед знайомих інформацію щодо надання платних послуг з незаконного переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку, підшукування та вербування ухилянтів, які бажають виїхати до Республіки Молдови.

Спільники знайшли «клієнта» на Харківщині, якому запропонували свої послуги. Він передав зловмисникам завдаток у розмірі 1,5 тис. доларів, отримав першочергові настанови і прибув на Одещину, де на нього чекав з автомобілем організатор злочину.

65-річний житель Болградщини організував бізнес по переправленню ухилянтів до Молдови

Зустрівши чоловіка, болградець повинен був супроводжувати його до сусідньої країни, оминаючи пункти пропуску, та роз’яснив алгоритм дій для вдалого перетину державного кордону. Втім, план зірвали правоохоронці та затримали зловмисника.

«Слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприянні їх вчиненню вказівками, наданням засобів, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, що передбачено частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна. Наразі правоохоронці встановлюють інших учасників даного злочину. Слідство триває», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ivan
Ivan
4 месяцев назад

Міг би зробити якийсь нормальний бізнес. І для чого це все було? Взяв би гроші, вклався, наприклад, в надра країни і все було б чудово! Прибуток був би нормальний і проблем не було б, якщо мав би всі необхідні дозволи. Тут взагалі могла б допомогти чудова компанія https://geogroup.com.ua/

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x