Збирав дані про українські спецслужби та позиції ЗСУ на Одещині: правоохоронці затримали ворожого агента рф

0 коментарів 92664 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За підозрою у державній зраді затримали громадянина України, який довгий час переховувався у так званій «придністровській молдавській республіці». На виконання завдань агресора, він збирав розвіддані щодо сил і засобів Збройних Сил України, які розташовані на території Одеси та області. Наразі фігурант перебуває під вартою. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на обласну прокуратуру.


За даними слідства, підозрюваний брав участь на боці проросійських угруповань у масових заворушеннях «Антимайдан» 2 травня 2014 року в Одесі. Після цього зловмисник переховувався від слідства на території так званої «придністровської молдавської республіки». Там він з власної ініціативи вийшов на представників російської спецслужби і запропонував свою допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Виконуючи завдання ворога, фігурант збирав розвіддані про ЗСУ, які розташовані на території Одещини. Крім того, він «зливав» рашистам інформацію про наявність особового складу та військової техніки на ділянці так званого «українсько-придністровського кордону».

Аби догодити своїм «господарям», до особливої уваги яких входила й інформація про українські спецслужби, підозрюваний намагався  встановити осіб, причетних до агентурного апарату СБУ та правоохоронних органів України, які в тому числі діють на території ПМР.

Усі розвіддані ворожий агент передавав своєму «куратору» – майору «міністерства державної безпеки» ПМР, який діяв в інтересах російської федерації.

Затримали зрадника після одержання імітаційних даних від нібито завербованого ним співробітника Служби безпеки України.

Наразі за клопотанням прокуратури підозрюваний перебуває під вартою, а досудове розслідування проводить Управління СБУ в Одеській області.

Збирав дані про українські спецслужби та позиції ЗСУ на Одещині: правоохоронці затримали ворожого агента рф

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x