За незаконну порубку лісу на території «Тузлівських лиманів» житель Білгород-Дністровського району отримав покарання

0 коментарів 28998 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У грудні минулого року правоохоронці викрили 47-річного жителя села Базар’янка Тузлівської громади на незаконній порубці лісі у заповідній зоні. Як стало відомо, наразі правопорушника засудили до покарання у вигляді штрафу та зобов’язали відшкодувати заподіяну державі шкоду й витрати на залучення експертів. Про це, із посиланням на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Майже рік тому чоловік на території національного природного парку, не маючи спеціального дозволу, тобто без лісорубного або лісового квитка, спиляв одинадцять дубів діаметром від 15-ти до 33-х сантиметрів. У зловмисника вилучили дві бензопили, вирубану деревину та автомобіль з причепом, на які, в рамках розпочатого кримінального провадження, наклали арешт.

За результатами проведеної судової інженерно-технічної експертизи, розмір шкоди, заподіяний державі фігурантом, сягнув понад 35 000 гривень.

«За наявності достатніх доказів  слідчі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду. Надалі між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання останнім своєї винуватості, яку разом з обвинувальним актом за частиною 3 статті 246 Кримінального кодексу України правоохоронці скерували до суду», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

На даний час суд уже ухвалив вирок, яким затвердив угоду, та призначив підсудному покарання у вигляді штрафу у розмірі 25500 гривень. Крім того, чоловіка зобов’язали відшкодувати заподіяні державі збитки та сплатити витрати на залучення експертів у розмірі більш як 8000 гривень.

Автомобіль з причепом повернуто власнику, а знаряддя порубки конфісковано у власність держави.  Незаконно видобуту деревину передано за належністю державному підприємству «Ізмаїльське лісове господарство».

За незаконну порубку лісу на території «Тузлівських лиманів» житель Білгород-Дністровського району отримав покарання

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x