З листопада вводиться заборона на вилов риби: що потрібно знати жителям Бессарабії

0 коментарів 34533 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 1 листопада в Одеській області вводиться заборона на вилов риби у зимувальних ямах, як для промислового, так і для любительського та спортивного риболовства. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Одеський рибпатруль.


Ця заборона поширюється на річки Дунай, Дністер і Хаджибейський лиман і буде діяти до весняно-літньої нерестової заборони 2024 року. З відповідним наказом та межами можна ознайомитись на офіційному сайті Одеського рибоохоронного патруля.

До речі, термін”зимувальна яма” зародився у XIX столітті, який спочатку застосовувався для позначення територій, де риба узимку утворювала скопища на річках. Оскільки ці локації зазвичай розташовувалися на великих глибинах, вони отримали назву “зимувальних ям”. Починаючи з 50-х років XX століття, були ідентифіковані основні “зимувальні ями” на великих річках та введені обмеження на вилов риби в межах цих місць взимку.

Проте не кожна яма в річці вважається “зимувальною”. Глибина не є єдиною важливою умовою для акумулювання та зимівлі риби на річках. Важливо, щоб у безпосередній близькості від дна існувала зона зі сповільненою круговою течією. У таких місцях риба отримує достатньо кисню та не витрачає зайвої енергії на боротьбу з течією. Температура в таких “зимувальних ямах” зазвичай становить приблизно чотири градуси тепла, а глибина ям має бути більшою за висоту замерзання льоду, це щонайменше два метри.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x