УДП закриває навігацію на Середньому Дунаї

0 коментарів 61641 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українське Дунайське пароплавство закриває навігацію на Середньому Дунаї через падіння рівня води. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на гендиректора підприємства Дмитра Москаленка. 


Як зауважив Москаленко, каравани на Середньому Дунаї рухаються з мінімальним завантаженням – 1 тисяча тонн замість 1,5 тисяч тонн на баржу.

“Ситуація на Нижньому Дунаї значно краща, але перевезення з українських портів до Констанци ускладнює низка інших факторів. По-перше, несприятливі погодні умови в Констанці. Періодичний сильний вітер змушує припиняти портові операції. Ми втратили п’ять днів у вересні, і вже декілька днів у жовтні. По-друге, зупинка порту призводить до скупчення величезної кількості річкових суден у каналі Черновода та заторів. По-третє, втрачаємо дорогоцінний час (три-чотири доби) у чергах на вхідну та вихідну ревізію у Галаці”, – прокоментував гендиректор.

За словами керівника, на останній зустрічі в Галаці сторони домовилися, що проблема буде вирішена протягом кількох днів, що все впирається у нестачу людей. Проте можливість сформувати ще одну комісію є. Минув майже місяць, а зрушень немає.

“Погода та рівень води – фактори, на які ми не можемо вплинути. Але я дуже сподіваюсь, що нашим шановним колегам вдасться подолати кадрове питання і пришвидшити ревізію суден”, – підкреслив Москаленко і висловив надію на те, що візит Володимира Зеленського до Румунії буде сприяти вирішенню цього та інших проблемних питань у логістиці українських вантажів.

Наразі у Констанці  УДП завантажує рапсом судно дедвейтом 42 тисячі тонн. На підході судно дедвейтом понад 30 тисяч тонн для сої.

Також Дмитро Москаленко повідомив, що деякі невеликі річкові перевізники знаходяться на межі банкрутства через те, що вони можуть на місяць або більше застрягти у Констанці у черзі на розвантаження.

“Почалися затримки з виплатою зарплати екіпажам. В УДП з оплатою праці все стабільно. У судноводіїв з приватного флоту ще є можливість перейти на роботу до Дунайського пароплавства”, – заявив гендиректор.

Як повідомляла “БІ”, Українське Дунайське пароплавство розпочало поступово зменшувати середнє завантаження барж через традиційний період мілководдя на Дунаї.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x