УДП поступово зменшує навантаження барж на Дунаї: у чому причина

0 коментарів 155817 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українське Дунайське пароплавство розпочало поступово зменшувати середнє завантаження барж через традиційний період мілководдя на Дунаї. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на генерального директора підприємства Дмитра Москаленка.


За словами очільника УДП, наразі падіння рівня води не критичне. Питання про закриття навігації поки що не розглядається.

Крім того, Дмитро Москаленко нагадав, що минулого року навігацію закривали двічі і розповів, що проблему мілководдя обговорювали на Конференції директорів дунайських пароплавств у Братиславі. Захід відбувся після чотирирічної перерви, спричиненої пандемією коронакризи – востаннє проходив у 2019 році в Румунії. Були представлені компанії з Австрії, Словаччини, Угорщини, Сербії, Болгарії, Румунії та України.

“Найбільш проблемні ділянки з точки зору глибин знаходяться на болгарській ділянці Дунаю. В періоди мілководдя болгарські перекати не лише змушують судновласників зменшувати осадку.  УДП в цей час, скажімо, не ризикує використовувати деякі типи суден – наприклад, потужні буксири «тритисячники», або «самоходки». Доводиться працювати менш потужними, але більш прохідними буксирами «двотисячниками». Схожі проблеми у більшості інших дунайських компаній. Всі зазнають збитків”, – зауважив гендиректор УДП.

Як вважають іноземні колеги Москаленка, намагання вирішувати проблему на місцевому рівні ні до чого не призводять. Бракує загальної процедури, яка б забезпечила необхідні фінанси для утримання водних шляхів.

“На спільне переконання судновласників, судноплавні компанії не повинні грати роль прохача. Дунай – це стратегічний логістичний напрям, на якому тримається економіка багатьох європейських країн. Ба більше, сьогодні це зерновий шлях, що забезпечує продовольчу безпеку. Тому проблема має вирішуватися на міждержавному рівні”, –  резюмував керівник.

УДП поступово зменшує навантаження барж на Дунаї: у чому причина

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x