Саратський суд засудив мешканку Розівки та її поплічника за жорстоке вбивство чоловіка, у якому вони так і не зізналися

0 коментарів 65097 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наприкінці вересня Саратський районний суд Одеської області виніс вирок злочинниці з села Розівка Кулевчанської громади Білгород-Дністровського району, яка вбила свого знайомого, а потім обікрала його разом з поплічником. На вивчення всіх деталей справи суду знадобилось два роки. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на матеріали справи.


Про злочин “БІ” повідомляла на момент скоєння у 2021 році.

Як було встановлено слідством, 16 вересня 2021 року засуджена приблизно о другій годині ночі розпивала спиртні напої в гостях у свого знайомого. У процесі раптово виниклої сварки з господарем будинку жінка зненацька взяла в одній із житлових кімнат будинку скалку та почала бити чоловіка в область голови та грудної клітини до тих пір, поки скалка не зламалась. Однак їй це видалось замалим, тож вона взяла до рук сокиру, яка лежала неподалік, і продовжила бити вже обухом сокири потерпілого у груди.

В результаті цих дій жінка спричинила потерпілому тілесні ушкодження у вигляді: відкритої черепно-лицьової травми, чисельних синців, саден, забійних ран, крововиливів у м`які тканини мозку, багато осколкових переломів кісток черепа, щелепи, розривів мозкової оболонки, саден та синців грудної клітки, закритих осколкових переломів грудини, численних переломів ребер з пошкодженням пристінкової плеври, рясним крововиливом у м`які тканини навкруги переломів, від чого господар дому помер на місці злочину. Проте його тіло виявили лише через кілька днів.

Підкреслимо, згідно з матеріалами справи, убивці знадобилось всього десять хвилин, щоб жорстоко забити чоловіка до смерті. Більш того, одразу після скоєння цього злочину вона разом зі спільником почала нишпорити у будинку та викрала цілий список речей, зокрема батареї до телефонів, мобільні телефони, ліхтар, медичні рукавички, канцелярську папку, бра, газовий балон на 50 літрів, а також пенсійну банківську картку на загальну суму 1435 гривень. Згодом поплічник жінки навіть примудрився кілька разів зняти кошти, які знаходилися на картці вбивці, поцупивши з неї більше 2,5 тисяч гривень.

У залі суду обвинувачена свою вину не визнала, переконуючи, що не вчиняла умисне вбивство свого знайомого, не викрадала його майно та платіжну картку. Спочатку стверджувала, що у день вбивства в с.Розівка Білгород-Дністровського району вона взагалі не була, що частина речей вбитого, які знайшли у її домі, – це її речі, а інші їй подарували. Також вона говорила про те, що до неї начебто застосовували фізичне насильство два співробітники поліції, які були у цивільному одязі, прізвища яких вона не знає.

Допитаний в судовому засіданні поплічник вбивці також своєї вини не визнав, посилаючись на те, що підозрювану він знає як мешканку села, але відносин ніяких з нею не підтримував. А пенсійну картку вбитого він просто одного разу знайшов у білому маленькому пакеті разом з клаптиком паперу, на якому були записані цифри. Сам він не розуміє англійську мову, тому не знав, кому належить картка. Тому він пішов в село Кулевча, де є банкомат, і попросив незнайомого чоловіка перевірити, чи є на картці гроші. Він дав тому чоловіку папірець з пін-кодом, і останній зняв грошові кошти. Також обвинувачений послався на те, що під час досудового розслідування за даним кримінальним провадженням з боку працівників поліції на нього чинився фізичний тиск шляхом застосування фізичної сили та психологічний тиск. Стверджував, що заяви були написані ним під диктовку співробітників поліції. Однак до ДБР з приводу незаконних методів слідства не звертався.

Вже за допомогою розповідей свідків стало зрозумілим, що вбивця, дізнавшись про майбутнє надходження грошей на картку вбитого, заявила про те, що “його потрібно “завалити”. Більш того, жінка навіть розповіла про це своєму співмешканцю, який в результаті допомагав поліції встановлювати всі деталі справи.

Опираючись на чисельні докази, суд визнав жінку винуватою у вчиненні трьох кримінальних правопорушень: вбивстві, крадіжці за попередньою змовою осіб та викраденні банківської картки, яку прирівнюють до документа, та призначив їй покарання спочатку на 9 років, 3 роки та обмеження волі на 1 рік відповідно, але пізніше шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим визначив остаточне покарання у розмірі позбавлення волі строком на 9 років. Зазначимо, строк обчислюватиметься з моменту затримання жінки, тобто з 20 вересня 2021 року.

Щодо її поплічника, то йому тепер наступні чотири роки доведеться відбувати також у тюрмі. Його строк відбування покарання суд постановив обчислювати з 26 вересня 2023 року.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x