“Ризикувати життям дітей ми не можемо”: головна освітянка Білгорода-Дністровського про хвилю псевдозамінувань шкіл міста

0 коментарів 25623 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З початку навчального року і до сьогоднішнього дня заклади Білгорода-Дністровського піддаються інформаційній атаці з боку невідомих зловмисників, які повідомляють про замінування установ. І якщо спочатку об’єктами прицілу “жартівників” були лише школи, то цього тижня хвиля сигналів про небезпеку докотилася і до садочків. Батьки обурені, адже дітей доводиться евакуювати, а навчальний і виховний процес – призупиняти. “Бессарабія ІNFORM” звернулася до очільниці Управління освіти міста Олени Принц аби отримати відповіді на найпоширеніші запитання городян щодо цієї проблеми.


Київ, Чернігів, Луцьк, Житомирщина, Дніпровщина, Вінниччина – і це ще не повний перелік міст та регіонів України, які стали об’єктами інформаційних атак про замінування навчальних закладів та інших установ. На щастя, більшість таких повідомлень не мають подальших масштабних трагічних наслідків, але через втручання у процес навчання, який знаходиться під постійним натиском тривог, страждають і діти, і їх вчителі та батьки.

Доводиться невтішно констатувати, що навала замінувань не обійшла Одеську область і, зокрема Білгород-Дністровський. Повідомлення про можливу загрозу для життя стали надходити до шкіл міста з початку вересня цього року.  І такі “листи щастя” й досі надходять на електронну пошту закладів.

Про алгоритм дій адміністрації шкіл міста у разі отримання повідомлення про замінування “БІ” розповіла начальниця Управління освіти – Олена Миколаївна Принц:

“Після отримання такого повідомлення кожен керівник закладу має евакуювати всіх, хто знаходиться у приміщеннях: і дітей, і вчителів, і своїх працівників. Далі проінформувати Управління освіти та повідомити до поліції, яка після прибуття на місце події проводить обшуки. Якщо все гаразд, то складається відповідний протокол і можна повертати дітей до навчання”, – розповіла головна педагогиня міста.

За словами Олени Миколаївни, дітей евакуюють у визначене, віддалене від кожного закладу місце. У випадку, якщо школярів відпускають додому, педагоги мають простежити, аби з дитиною було все гаразд і потім продовжити навчання.

“Школи дуже ретельно відпрацьовують всі дії. Діти приїздять зі школи додому, їм дається певний час і потім починається дистанційне навчання. І одразу вчитель проводить перекличку дітей, чи всі вийшли на дистанційку. Всі класні керівники перевіряють, чи дійшла додому дитина.  Вчителі слідкують, щоб навчальний процес продовжувався. не так, що діти прийшли додому і все, відпочивають. Тобто всі розходяться по домівках і за годину починається дистанційне навчання”, – зазначила Олена Миколаївна.

Як зазначила начальниця Управління, деякі заклади отримують по кілька повідомлень про замінування на день. Частина з листів містить подекуди нісенітниці, але не відреагувати на такі злі жарти – не можна.

“Сьогодні всі служби намагаються зробити якомога більше для того, щоб наші діти залишалися у безпеці, були спокійними, живими та здоровими. Передбачити отримання таких повідомлень ми не можемо і якщо це стається, то всі керівники діють відповідно до методичних рекомендацій. На жаль, мабуть, це час такий. Зрозуміло, що йде інформаційна війна поряд з війною за незалежність, але ризикувати життям дітей ми не можемо. Можливо, десь ми розуміємо, що це жарт і дуже жорстокий, але наражати дітей на небезпеку не маємо права”, – підкреслила начальниця Управління.

Варто додати, що керівники деяких закладів освіти знайшли певний вихід із ситуації та заздалегідь прийняли рішення про тимчасовий перехід на дистанційне навчання. Наразі такий формат став звичним для дітей.

Аби не піддавати дітей небезпеці та не давати зловмисникам приводу для майбутніх зловтіх, ми не будемо розповідати всі деталі, але нам достеменно відомо, що наразі заклади освіти вживають необхідні заходи, щоб зберегти спокій та подбати про психічне здоров’я юних городян. Педагоги сподіваються на розуміння з боку батьків.

“Батьки мають розуміти і підтримати сьогодні вчителів, які теж стурбовані цією ситуацією. Маємо допомагати одне одному”, – резюмувала Олена Миколаївна.

"Ризикувати життям дітей ми не можемо": головна освітянка Білгорода-Дністровського про хвилю псевдозамінувань шкіл міста

"Ризикувати життям дітей ми не можемо": головна освітянка Білгорода-Дністровського про хвилю псевдозамінувань шкіл міста

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x