Рятуємо флот: УДП повертає морські судна до державної власності

0 коментарів 44604 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


УДП повернуло контроль над трьома морськими суднами після понад десяти років чартеру. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на генерального директора УДП Дмитра Москаленка.


Умови контракту були несприятливими для держави та призвели до серйозних втрат українського торговельного та рибальського флоту протягом років незалежності. Судна були виснажені і, в результаті, або були забрані через борги, або поверталися у настільки поганому технічному стані, що їх відновлення ставало практично неможливим.

УДП під керівництвом попереднього уряду також діяло згідно цієї схеми, у результаті морські судна вийшли з ладу. Згідно нової тактики, організація почала відмовлятися від чартерних угод до того, як судна будуть у непридатному стані. Ще минулого року під контроль держави були взяті судна “Вилково” і “Рені”, вчора повернули “Ізмаїл”.

Згідно з умовами контракту, орендарі мали повертати судна в задовільному стані. Але фактично всі кораблі потребували значного ремонту, бо протягом багатьох років технічні проблеми залишалися невиправленими і приховувалися.

У цьому році була проведена обширна робота з капітального ремонту першого повернутого судна – “Вилково”: замінені практично всі частини, включаючи головний двигун, корпус, якірно-швартувальне обладнання, баластно-осушувальну систему та безліч інших агрегатів, механізмів і систем. Після успішного відновлення і випробувань, лайнер готовий до першого рейсу, і тепер УДП буде управляти ним без потреби у чартерних угодах.

Однак виникає питання, чому саме УДП повинно нести витрати на відновлення суден, а не орендарі? Юристи аналізують умови контракту, а експерти оцінюють збитки, завдані через цю ситуацію.

“За результатами плануємо вимагати компенсацію. Наша позиція принципова – одразу попереджаю, що іншій стороні не допоможуть ані зв’язки у високих кабінетах, ані знайомства з впливовими людьми. Чудово розуміємо, що буде супротив, тиск та спроби дискредитації нашої команди. Але залишити цю ситуацію не маємо права. Орендар повинен заплатити компенсацію.” – зазначає Дмитро Москаленко.

Нагадаємо, судна типу “Ізмаїл” належать до серії з шести суден, включаючи “Ізмаїл”, “Вилково”, “Рені”, “Татарбунари”, “Кілія” та “Віана ду Каштелу”. Вони були споруджені на початку 1990-х років на замовлення УДП на португальській верфі Віана ду Каштелу. Ці кораблі є універсальними суховантажами і призначені для перевезення різних видів товарів, включаючи генеральні, навалочні грузи, зерно та контейнери. Вони не обмежені у застосуванні і були створені з урахуванням особливостей річки Дунай, маючи невисокий осад.

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x