Ковід не спить: на Болградщині медики особливо стурбовані тяжким перебігом захворювання серед людей похилого віку

0 коментарів 37719 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міжсезоння зазвичай супроводжується сплеском вірусних інфекцій. Не спить і ковід, який у Болградській громаді, та й у всьому Болградському районі стали частіше реєструвати медики. Про це повідомляє власна кореспондентка “Бессарабія INFORM” у Болграді.


Як розповів «БІ» головний лікар КНП «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Болградської міської ради Ігор Великсар, лікарів турбує сьогодні не тільки зростання кількості хворих як серед дорослого, так і дитячого населення, скільки випадки саме важкої форми хвороби, що почастішали.

«Якщо у вересні пацієнти, що захворіли на ковід, в основному обходилися амбулаторним лікуванням, то зараз ми частіше госпіталізуємо їх до Болградської районної центральної лікарні. Слава Богу, летальних випадків поки що немає, але хворі «поважчали». Особливо серед представників вікового контингенту. На відміну від дітей, які переносять коронавірусну інфекцію, як звичайне ГРВІ, перебіг захворювання у людей старшого покоління ускладнюється – у них знову спостерігається сатурація нижче за показник 94, що свідчить про досить великий ступінь тяжкості недуги. Тому і сімейні лікарі, і медики Болградської ЦРЛ сьогодні роблять все від них залежне, щоб стабілізувати ситуацію», – наголосив Ігор Великсар.

Додамо, що і від кожного з нас також багато залежить в період активності інфекційних захворювань. Не зайвим буде згадати та дотримуватися профілактичних заходів – уникати масового скупчення людей. А якщо дуже треба, то дотримуватись маскового режиму. І найголовніше – за перших симптомів застуди – не займатися самолікуванням.

«Бессарабія INFORM» бажає всім здоров’я! Бережіть себе!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x