Виготовляли документи з правом проїзду транзитної ділянки траси “Одеса-Рені”: викрито злочинну групу, яка займалася переправленням ухилянтів за кордон

0 коментарів 38799 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Оперативники Ізмаїльського загону спільно з правоохоронцями затримали злочинне угруповання, яке займалось незаконним переправленням осіб через державний кордон. Двох злочинців правоохоронці затримали в місті Одеса та селищі Сарата. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на Ізмаїльський загін та обласне управління поліції.


Як стало відомо, організатори “бізнесу” – 41-річний житель Одеси, судимий за бандитизм, грабежі, розбої та вимагання, і в суді на розгляді відносно якого знаходиться обвинувальний акт за умисне вбивство, а також 33-річний житель Одеського району, в суді на розгляді відносно якого знаходяться обвинувальні акти за вимагання, умисне знищення чужого майна шляхом підпалу та надання неправомірної вигоди службовій особі.

Підшукавши «клієнта» в одному із месенджерів, спільники проконсультували громадянина, у який спосіб переправлятимуть його за кордон в обхід пунктів пропуску, та що безпосередньо йому робити під час перетину.

Свої послуги правопорушники оцінили у 2500 доларів США.

Взявши завдаток розміром 500 доларів США, зловмисники забезпечили чоловіка заявою про тимчасову гостьову поїздку до одного із міст Одеської області, яке знаходиться на кордоні України з Республікою Молдовою, що дала можливість надалі безперешкодно перевезти його одному зі зловмисників по транзитній ділянці траси Одеса – Рені в місцях знаходження пунктів пропуску «Маяки-Паланка-Удобне».

У прикордонному населеному пункті Одещини громадянин передав своєму перевізнику ще 2000 доларів США і за наданими йому напередодні вказівками повинен був пішки йти лісовою місцевістю у напрямку сусідньої країни та перетнути держаний кордон України, а на території Республіки Молдови зустрітися зі знайомими фігурантів та отримати від них паспорт з відміткою про перетин кордону.

Попередньо встановлено, що ділки здійснювали підбір охочих незаконно перетнути кордон, виготовляли для них документи, що надавали право для проїзду транзитної ділянки траси М-15 («Одеса – Рені»), а потім безпосередньо переправляли їх до Молдови. За такі послуги вдячні клієнти сплачували кошти у розмірі від 4,5 до 5 тисяч доларів США. В ході проведених обшуків двох квартир та двох транспортних засобів правоохоронці виявили 5 мобільних телефонів, за допомогою яких здійснювалась протиправна діяльність, грошові кошти у розмірі майже 14 тис. гривень, понад 2 тис. доларів США та готові документи для проїзду транзитної ділянки траси «Одеса – Рені».

Наразі організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон України затримано в порядку ст. 208 КПК України. Транспортні засоби, кошти та документи вилучено встановленим порядком. Триває досудове розслідування.

Виготовляли документи з правом проїзду транзитної ділянки траси "Одеса-Рені": викрито злочинну групу, яка займалася переправленням ухилянтів за кордон
Виготовляли документи з правом проїзду транзитної ділянки траси "Одеса-Рені": викрито злочинну групу, яка займалася переправленням ухилянтів за кордон

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x