Верховна Рада призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони України

1 коментар 23301 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Верховна Рада схвалила призначення ексголови Антимонопольного комітету Рустема Умєрова на посаду очільника Міноборони. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає “Бессарабія INFORM”.


Кандидатуру Умєрова підтримали всі фракції — загалом 338 парламентарів.

Процедура призначення, за словами нардепа, відбувалася без присутності Володимира Зеленського. Главу держави представляв постпред Федір Вениславський.

До призначення на посаду міністра оборонного відомства Умєров очолював Фонд держмайна. Днями він написав заяву на звільнення з цієї посади.

У вівторок, 5 серпня, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про призначення міністром оборони Рустема Умєрова, якого парламент того ж дня звільнив з посади глави Фонду держмайна.

Нагадаємо, Умєров замінив на посаді Олексія Резнікова, який очолював Міноборони України протягом понад 550 днів розв’язаної росією повномасштабної війни.

Верховна Рада призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони України

Що відомо про нового очільника Міноборони

Умєров – український політичний діяч, підприємець, інвестор і меценат, член української делегації на переговорах із росією, делегат Курултаю кримськотатарського народу.

Рустем Умєров народився 1982 року і походить із сім’ї кримських татар, яку в травні 1944 року сталінський режим силоміць депортував з Алушти.

У 2019 році був обраний народним депутатом IX скликання від партії “Голос” (18-й номер у списку як безпартійний) і став членом однойменної фракції.

В українському парламенті обіймав посаду секретаря комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин, а також був заступником члена Постійної делегації в Раді Європи та співголовою депутатського міжфракційного об’єднання “Кримська платформа”.

У вересні 2020 року Умєров увійшов до групи з розробки державної стратегії деокупації Криму та Севастополя при Раді національної безпеки і оборони України (РНБО).

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Голдфингер
Голдфингер
7 месяцев назад

хохол????

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x