В Арцизі відбулась чергова сесія міської ради: найголовніше

0 коментарів 31104 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наприкінці робочого тижня в Арцизі пройшла робоча запланована сесія Арцизької міської ради, на якій було прийнято рішення у багатьох важливих питаннях як на теми мирного населення, так і по ЗСУ. Депутати працювали злагоджено та без ексцесів, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Серед найважливіших питань з денної повістки були вирішені наступні:
– виділили 4,8 млн на співфінансування будівництва укриття у Арцизькому ліцею №5;
– 16 мешканцям Арцизької громади, які вступили до лав Збройних Сил України та зараз несуть службу в гарячих точках, вже заплановано виділити одноразову грошову допомогу у розмірі 20 тисяч гривень.
– також депутати підтримали рішення виділили 640 тисяч гривень. матеріально-грошової допомоги мешканцям громади, які опинилися у складних життєвих обставинах та на лікування.

Окремо депутати розглянули та підтримали позицію Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація об’єднаних територіальних громад” щодо законопроєкту #10037, зокрема щодо «військового» ПДФО. Йдеться про те, щоб у 2023 році зберегти напрямок зарахування надходжень від податку на доходи фізичних осіб незмінним, а також завершити бюджетний період в умовах чинного бюджетного законодавства. У наступному, 2024 році провести конструктивний діалог на загальнонаціональному рівні за участю Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» щодо пошуків оптимальних шляхів вирішення питання військового ПДФО у наступному бюджетному періоді.
Зокрема, пропонується:

здійснити розподіл даного виду ПДФО згідно з фіксованими нормативами зарахування ПДФО на рівні бюджетного законодавства у паритетному відсотковому співвідношенні,
розподілити загальний обсяг надходжень від даного виду податку солідарно між державним бюджетом та усіма бюджетами територіальних громад,
обговорити питання сплати податку за місцем проживання платника податку,
розглянути інші консолідовані обґрунтовані можливі варіанти вирішення цього питання в умовах воєнного стану.
Рішення Арцизької міської ради буде направлено Президенту України, Голові Верховної Ради України, Голові Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Голові Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Всеукраїнській асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад».

В Арцизі відбулась чергова сесія міської ради: найголовніше
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x