У продавчинь з кілійського ринку вилучили безакцизні цигарки на суму майже 75 тисяч гривень

0 коментарів 19872 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці виявили на міському ринку Кілії продавчинь, які реалізовували цигарки іноземного виробництва без марок акцизного податку. У правопорушниць вилучили безакцизну продукцію вартістю майже 75 тисяч гривень та склали п’ять адміністративних протоколів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на обласне управління поліції.


Як зазначається, дві жительки Кілії 58 та 73 років, які продавали цигарки без акцизу, не мали жодного документа, який би дозволяв цей вид підприємницької діяльності. Тому відносно продавчинь поліцейські склали адміністративні матеріали за роздрібну торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного податку, що передбачено ч. 1 ст. 156 кодексу України про адміністративні правопорушення, а також за провадження господарської діяльності без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, що передбачено ч. 1 ст. 164 того ж кодексу.

Відповідно до санкції ч. 1 ст. 156 КУпАП, за торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного податку порушницям загрожує штраф від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 3400 до 10200 гривень, з конфіскацією предметів торгівлі.

А відповідно до санкції ч. 1 ст. 164 КУпАП, за провадження господарської діяльності без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, передбачено стягнення у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 34000 гривень, з конфіскацією виготовленої продукції чи без такої.

У продавчинь з кілійського ринку вилучили безакцизні цигарки на суму майже 75 тисяч гривень
У продавчинь з кілійського ринку вилучили безакцизні цигарки на суму майже 75 тисяч гривень

А от 62-річна містянка, яка хоч і має відповідні документи на заняття підприємницькою діяльністю, у власному торговельному павільйоні на цьому ж ринку продавала цигарки без марок акцизного податку, незважаючи на те, що у лютому поточного року відносно неї вже складали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 КУпАП, і вона сплатила штраф у розмірі 3400 гривень. Цього разу правоохоронці склали відносно підприємиці адміністративний протокол за торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного податку, вчинену особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, що передбачено ч. 4 ст. 156 КУпАП. Правопорушниці загрожує штраф від восьмисот до однієї тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 13600 до 23800 гривень, з конфіскацією предметів торгівлі.

«Загалом відносно громадянок складено п’ять протоколів про адміністративні правопорушення, які вже скеровані до суду. Також у них вилучено на тимчасове зберігання 1260 пачок тютюнових виробів різних марок на суму майже 75 тисяч гривень. До прийняття судом процесуального рішення вилучене майно знаходитиметься у камері речових доказів», – зазначив начальник відділення поліції № 1 Ізмаїльського районного відділу поліції Вадим Левицький і закликав громадян дотримуватися норм чинного законодавства щодо торгівлі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x