На Одещині спостерігається зниження захворюваності на гострі кишкові інфекції

0 коментарів 18684 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Порівняно з попереднім тижнем захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась на 6,6%  за рахунок дорослого населення, де зниження на 23,7%. Водночас серед дітей спостерігалось зростання на 5,2%. Про це сьогодні, 26 вересня, поінформували в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Серед них найбільш ураженими залишались вікові групи 1-4 роки (38%) та 5-9 років (34%).  Більшість хворих пов’язували своє захворювання з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування і зберігання та немитих ягід, овочів, фруктів, баштанних культур (по 22,6%); з порушенням особистої гігієни та вживанням молочних продуктів — 13%, м’ясних – 9%.

Крім того, в регіоні продовжувався моніторинг циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля, таких як вода відкритих водойм, морська вода у зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів (відділень), станцій біологічної  очистки. Також проводили обстеження хворих з розладами шлунково-кишкового тракту на холеру.

За минулий тиждень досліджено 72 проби із зовнішнього середовища. За результатами досліджень проб прісної води у 4 пробах виділено холероподібні вібріони: три з них У Білгород-Дністровському районі (м.Білгород-Дністровський, вул. Грецька, 1-А (біля фортеці); м.Білгород-Дністровський, вул. Грецька,29; смт.Затока причал на Дністровському лимані) та одна – в Ізмаїльському (м.Вилкове 18 км Дунай «Вантажний причал МТП «Усть-Дунайськ»).

З морської води виділено 16 холероподібних вібріонів, більшість – на території міста Одеса, а також у Чорноморську та Южному.

Результати досліджень 28 проб стічної води негативні.

Зареєстровано 212 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту, з них обстежено на холеру 202 з негативним результатом.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x