На Одещині щотижнево збільшується кількість укусів людей тваринами

0 коментарів 19818 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Епізоотична ситуація зі сказу на Одещині продовжує залишатися нестійкою. Щотижнево збільшується кількість укусів людей тваринами. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на лікарку-епідеміологиню Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Олесю Тухватшину.


За словами фахівчині, лише за серпень поточного року до закладів охорони здоров’я області по медичну допомогу з приводу укусів тваринами звернулося понад 500 осіб, з них 48% отримали пошкодження безпритульними тваринами та 52% – домашніми.

З початку року в області зареєстровано 76 лабораторно підтверджених випадків сказу серед домашніх та диких тварин, що в 10 разів більше, ніж минулого року.

“Стосовно антирабічних препаратів: заклади охорони здоров’я області забезпечені достатньою кількістю антирабічного імуноглобуліну та вакцини. На минулому тижні ЦКПХ отримав 200 флаконів імуноглобуліну, який вже розподілено між закладами. Також в наявності є 640 доз антирабічної вакцини”, – зазначила лікарка.

Ускладнюють епізоотичну ситуацію військові дії, через що відбувається значна міграція до нашого регіону диких тварин, не щеплених проти сказу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x