COVID повертається? «Ми не виключаємо, що новий варіант коронавірусної інфекції з’явиться на території України», ─ головний державний санітарний лікар

0 коментарів 20304 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що новий варіант коронавірусу (BA.2.86) вперше зафіксували в Ізраїлі. Зараз у світі виявили майже 100 тисяч спричинених ним випадків захворювання. В Україні наразі новий штам коронавірусу – «Pirola» не виявлено, проте в МОЗ не виключають такої можливості. Про це, із посиланням на Міністерство, повідомляє «Бессарабія INFORM».


На даний час уже зафіксовані випадки у Великій Британії, США, ПАР, Швеції, Франції, Португалії, Канаді, Таїланді, Швейцарії та Австралії.

Найпоширеніші симптоми нового штаму: нежить, головний біль, втома, чхання та біль у горлі, рідше – подразнення очей і висипи.

«Ми не виключаємо, що новий варіант коронавірусної інфекції з’явиться на території України. Враховуючи, що тисячі українців, які вимушено покинули свої домівки через війну, приїжджатимуть або повертатимуться додому з країн, де вже є новий штам», – зазначає головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Спеціалісти центрів контролю та профілактики хвороб у кожній області під час епідсезону 2023-2024 років продовжать відбирати зразки, лабораторно досліджувати штами та вивчати мутації, які виникають.

Як наголошують фахівці, єдиним дієвим способом забезпечення імунітету проти коронавірусної хвороби залишається вакцинація, особливо для людей, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання; вагітних, людей, старших за 60 років. Загальний рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першого бустера — це три щеплення.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x