ЗСУ, ОП і розвідка відреагували на «обстріл» росіянами судна, яке прямувало в Ізмаїл

2 коментаря 28539 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Збройні сили України не мають підтвердження того, що російські військові відкрили вогонь по суховантажному судну “Сукра Окан”, що прямувало в український порт Ізмаїл. Разом з цим в Офісі президента заявили, що Україна дасть відповідь на зухвалу поведінку росії у Чорному морі. 


Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк у мікроблозі Twitter назвав цілеспрямований обстріл і примусовий огляд Росією судна “Сукра Окан” безумовним порушенням міжнародного морського права, актом піратства і злочином проти цивільних суден третьої країни в акваторії інших держав.

“Цей прецедент зі спробою запровадження “каперського права” вимагає чіткої юридичної фіксації, встановлення всіх осіб і визнання факту скоєння злочину з боку міжнародної спільноти. Україна зробить усі необхідні висновки й обере оптимальну відповідь”, – підкреслив Подоляк.

Раніше в ЗСУ розповіли, що не мають підтвердження відкриття вогню – такий коментар в ефірі телемарафону надала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

“Те повідомлення, яке сьогодні пролунало виключно від Міністерства оборони рф, ніким іншим з офіційних джерел не підтверджено. Вважаю, що треба на це звертати увагу та пам’ятати про особливості гібридної війни… На сьогодні ми маємо тільки єдине – демонстрацію агресії МО РФ. Вони всіма силами намагаються означити своє панування у Чорному морі, нібито вони здатні зупинити судно, підняти авіацію, і нічого їм за це не буде. Але на сьогодні ця версія ніким іншим більше не підтверджена”, – сказала вона.

Втім вона зазначила, що це є певним сигналом для суден, що росіяни готові застосувати потужності, які демонтрували під час навчань. Тому транспортні коридори, які на сьогодні є, мають знаходитися під міжнародною гарантією – ООН або Туреччини, що буде достатньо, щоб повноцінно працював “зерновий коридор”.

“З військової точки зору ми оцінюємо ситуацію, як стабільно напружену, тому що в Чорному морі перебуває розгорнуте корабельне угруповання ворога, це і бойові кораблі, і судна забезпечення, і прикордонна служба – кораблі патрульного типу. Тобто, вони намагаються контролювати узбережжя вздовж Криму, намагаються максимально викривати надводну обстановку за допомогою бойових кораблів, а на судах забезпечення можуть знаходитися БПЛа, у тому числі операптивно-тактичного типу”, – сказала вона.

Тим часом розвідники міжнародної спільноти InformNapalm заявили брехню росії.

«За даними об’єктивного контролю, який надали для InformNapalm моряки одного із суден, які спостерігали за цією подією з відстані, МО РФ збрехало про успішний огляд судна», – йдеться у повідомленні.

Як вказали моряки, судно «Сукра Окан» не підкорилося вимогам рашистів застопорити хід, а просто тимчасово змінило курс у напрямку берега, територіальних вод Туреччини.

«Ніякого гелікоптера не було і попереджувальних пострілів теж. Були тільки погрози росіян у радіоефірі… Тож рашисти збрехали про «успішний огляд» судна», – додали у спільноті.

Нагадаємо, сьогодні міноборони рф заявили про затримання судна, яке прямувало до міста Ізмаїл. Російські військові начебто відкривали попереджувальний вогонь і піднімали в повітря гелікоптер для зупинки й огляду суховантажу “Сукра Окан” під прапором Палау.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Голдфингер
Голдфингер
8 месяцев назад

Да уж, реакция была сильнейшая, без всякого второго слова!!
А, именно:-
накрутили бигуди…., на рога свои:)))))))))

*****
*****
8 месяцев назад
Ответить на  Голдфингер

Реакции на реакции – дело вторичное 😉 Тем более в исполнении рогатых zалупок 🙂

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x