З 20 серпня заборонено вилов кефалей у Чорному морі та причорноморських лиманах: за порушення можуть притягнути навіть до кримінальної відповідальності

0 коментарів 19359 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 20 серпня по 10 вересня у Чорному морі та причорноморських лиманах триватиме заборона на промисловий та любительський лов чорноморських кефалей у період їх масового нересту. Про це, із посиланням на Державне агентство меліорації та рибного господарства, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як зазначили в агентстві, основною метою заборони є створення оптимальних умов для відтворення чорноморських кефалей. Найпоширенішими з них є  гостроніс, лобань та сингіль.

«Ці види риб віддають перевагу теплій воді та вважаються одними з найкрасивіших і швидких у Чорному морі. Вони не вимогливі до кисневого балансу і солоності води, їх життя проходить у морях, затоках, лиманах і гирлах річок», ─ йдеться у повідомленні.

За вилов чорноморських кефалей під час заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Зокрема, компенсація за одну особину незаконно виловленого лобаня становить 1887 гривень, сингіля – 1683 гривні, гостроноса – 1649 гривень.

«Закликаємо рибалок відповідально ставитися до нерестуючої риби та дотримуватися встановлених обмежень», ─ підкреслили в установі.

Також громадян, які помітили порушення рибоохоронного законодавства, просять невідкладно повідомляти на всеукраїнську «гарячу лінію» Держрибагентства: 0 (800) 50-52-50.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x