В Одесі викрили військового чиновника, який вимагав «відкати» за ремонт казарм для мобілізованих до ЗСУ

1 коментар 23058 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці ліквідували корупційну схему в одеському військовому квартирно-експлуатаційному управлінні. Посадовці регулярно вимагали «відкати» від підрядників, які виконували держзамовлення щодо ремонтних робіт на об’єктах ЗСУ в Одеській області. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.


За даними слідства, очільник оборонного квартирно-експлуатаційного управління вимагав понад 400 тисяч гривень від представників місцевої ремонтно-будівельної компанії.

Як зазначається, розмір хабаря становив 20% від загальної суми договору, згідно з яким підрядники мали провести освітлення до будівель військового містечка для українських захисників.

Для ведення «переговорів» з підприємцями і передачі грошей посадовець залучив свого підлеглого – керівника району електричних мереж в обласному центрі.

Підозрюваного затримали одразу після одержання неправомірної вигоди.

“Крім того, задокументовано злочинну діяльність ще одного учасника оборудки – керівника афілійованої комерційної структури. Через підконтрольні фірми комерсант виводив у тінь і в подальшому «конвертував» у готівку гроші, які отримував нібито за виконання ремонтних робіт на військових об’єктах”, – йдеться у повідомленні.

В Одесі викрили військового чиновника, який вимагав «відкати» за ремонт казарм для мобілізованих до ЗСУ

Під час обшуків на робочих місцях учасників «схеми» виявили речові докази злочину, у тому числі документи і печатки фіктивних підприємств.

Наразі затриманому «посереднику» повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності очільника військового квартирно-експлуатаційного управління та залученого ним до оборудки керівника комерційної структури.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

В Одесі викрили військового чиновника, який вимагав «відкати» за ремонт казарм для мобілізованих до ЗСУ

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
*****
*****
9 месяцев назад

На разминирование паскуду 😉

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x