УДП звільнило два своїх судна, арештованих за позовом рф у Сербії

0 коментарів 32832 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Два судна Українського дунайського пароплавства – буксир «Братислава» і самохідне судно «Механік Головацький» – звільнили з-під арешту в Сербії. Вони повертаються до України. 


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на директора ПрАТ “УДП” Дмитра Москаленко.

Судна арештували понад рік тому за позовом NIS Gazprom Neft. Мажоритарним власником компанії-позивача є «Газпром нефть» та «Газпром», які контролюються країною-агресором.

“Минуле керівництво УДП чомусь саме у росіян замовляло послугу бункерування наших суден. Ми припинили будь-які взаємовідносини з ворогом і отримали у відповідь судовий позов. рф домоглась арешту всього флоту УДП, але ми відбили атаку та продовжили працювати на Середньому Дунаї та виконувати рейси у Сербію. У заручниках залишились лише два судна. Понад рік тривала запекла боротьба, нарешті судна звільнені з полону. Скоро будемо зустрічати їх в Україні”, – розповів очільник пароплавства.

За словами керівника, відсутність двох одиниць тягового флоту не вплинула на обсяг перевезень УДП. Підприємству вистачало тяги. Ще до повернення суден (завдяки ремонтній програмі) кількість самохідного флоту в експлуатації перевищила 30 одиниць.

“Але роботи звільненим суднам вистачить. Цього року ми розбудували інфраструктуру по обслуговуванню барж, зменшили кількість барж у простої та, відповідно, збільшили кількість несамохідного флоту, який може одночасно перебувати в експлуатації. Простіше кажучи, тепер не має черги на ремонт, баржі приходять з рейсу і одразу обслуговуються. Скоро також очікуємо завершення будівництво перших нових барж SLG. А більше барж – це і більше тяги. Отже, плюс буксир та самохідка це дуже круто”, – підсумував Москаленко.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x