Службові особи Білгород-Дністровського військкомату налагодили схему ухилення від призову

0 коментарів 25110 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Службові особи Білгород-Дністровського РТЦК та СП, діючи спільно з членами військово-лікарської комісії, за посередництва сторонніх осіб, за грошову винагороду, яка могла становити до 10 тисяч доларів  США, налагодили схему видачі довідок про визнання особи непридатною до військової служби за станом здоров’я та виключення її з військового обліку. Про це повідомили у ГУ НП в Одеській області, передає “Бессарабія INFORM”.


Так звані «ухилянти» протягом 1-2 днів ставали на облік в Білгород-Дністровському РТЦК та СП, проходили військово-лікарську комісію та за її результатами були визнані непридатними до військової служби і виключені з військового обліку за станом здоров’я.

В ході документування правоохоронці встановили, що «клієнти» в час проходження ВЛК навіть не прибували до Білгород-Дністровського, водночас в подальшому використовували отримані документи для виїзду за кордон.

Також встановлено, що для прикриття своєї злочинної діяльності службові особи Білгород-Дністровського РТЦК та СП знищили частину службових документів, зокрема й особових справ, облікових карток та медичної документації осіб, непридатних до військової служби за станом здоров’я. Попри те, що відповідно до Наказу Міністерства оборони України така документація має зберігатися мінімум 5 років, а зменшення такого терміну заборонено.

Службові особи Білгород-Дністровського військкомату налагодили схему ухилення від призову

У ході документування злочинної діяльності працівники Головного слідчого управління спільно з Департаментом карного розшуку Національної поліції та Службою безпеки України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора одночасно провели майже 100 обшуків на території м. Києва, Київської, Полтавської, Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Одеської, Житомирської, Івано-Франківської, Черкаської областей.

За результатами обшуків виявлено та вилучено документацію та інші речові докази.

Крім того,  під час проведення обшуків за місцем проживання та в транспортних засобах, якими користуються «ухилянти», виявлено та вилучено 13 довідок військово-лікарської комісії щодо виключення їх з військового обліку за станом здоров’я та 15 тимчасових посвідчень військовозобов’язаного.

Службові особи Білгород-Дністровського військкомату налагодили схему ухилення від призову

Для встановлення всіх обставин злочину та кола причетних осіб триває досудове розслідування за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x