Ще одна категорія військовозобов’язаних українців отримала право на виїзд за кордон: деталі

0 коментарів 34668 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Обмеження права на перетинання державного кордону в період дії воєнного стану тим особами, чиї рідні загинули або пропали безвісти під час участі в антитерористичній операції (АТО), відтепер знято. Відповідні зміни до правил перетинання державного кордону громадянами України за ініціативи Мінветеранів внесли на засіданні Кабінету міністрів вчора, 11 серпня. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Урядовий портал.


Зазначається, що це зроблено, аби уникнути несправедливого обмеження прав членів сімей осіб, які загинули або зникли безвісти під час безпосередньої участі в АТО (з початку збройної агресії у 2014 році й до 30 квітня 2018 року). Тож тепер військовозобов’язані громадяни, переважно чоловіки, мають право виїжджати з країни.

Важливо! Дія чинних Правил не поширюється на тих військовозобов’язаних громадян, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час безпосередньої участі в АТО.

Уряд зняв обмеження права на перетинання державного кордону в період дії воєнного стану особами, чиї рідні загинули або пропали безвісти під час участі в АТО. Військова агресія рф проти України розпочалася у 2014 році та була відновлена 24 лютого 2022 року масованим вторгненням. Тому маємо уникнути несправедливого розділення як самих українських оборонців – учасників військових і спеціальних заходів, так і прав членів родин полеглих воїнів“, – наголосила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Наостанок зазначимо, що у Державній прикордонній службі запевнили: охоронці кордону будуть незмінно дотримуватися вищевказаних норм законодавства з моменту їх офіційного оприлюднення та набрання чинності.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x