Повний безліміт: МВС скасувало обмеження щодо кількості спроб для складання іспиту на отримання посвідчення водія

0 коментарів 21519 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Відсьогодні, 1 серпня, набрали чинності зміни, які внесло Міністерство внутрішніх справ до порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія. Тепер для складання іспиту надається необмежена кількість спроб. Про це, із посиланням на МВС, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Оновились терміни, коли можна складати іспити повторно. У разі, якщо кандидат у водії не склав теоретичний або практичний іспит в сервісному центрі МВС, то наступний такий іспит призначається не раніше, ніж через 10 календарних дні, рахуючи з наступного дня після невдалого складання іспиту.

А також тепер для складання практичного іспиту надається необмежена кількість спроб протягом двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки.

«Скасування трьох спроб для складання практичного іспиту покликане знизити моральний бар’єр для кандидатів, мінімізувати потенційний корупційний ризик, утвердити орієнтованість на об’єктивну оцінку здібностей кандидата для керування транспортним засобом», — пояснив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Якщо кандидат у водії не склав теоретичний іспит протягом одного року з дня видачі свідоцтва про закінчення теоретичної підготовки, то така особа допускається знову до теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС після проходження теоретичної підготовки в навчальному закладі та підтвердження такої підготовки новим свідоцтвом про закінчення підготовки.

Якщо кандидат у водії не склав успішно практичний іспит протягом двох років з дня оформлення свідоцтва про закінчення практичної підготовки, то до наступного практичного іспиту в сервісному центрі МВС така особа допускається лише після повторного проходження обох курсів навчання: теоретичної та практичної підготовки.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x