П’яний мешканець Ренійської ТГ доловився щонайменше на штраф у 17 тисяч гривень: йому може загрожувати й суворіше покарання ─ обмеження волі на три роки

0 коментарів 21357 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Патрульна поліція Ізмаїльського РВП виявила в одному з сіл Ренійської громади 29-річного місцевого жителя за кермом мотоцикла без номерного знаку. Зупинивши водія, поліцейські з’ясували, що він до того ж п’яний, підтвердивши це за допомогою алкотестера. Про це, із посиланням на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Крім того, у колясці мотоцикла правоохоронці виявили сітку довжиною 100 метрів та свіжу рибу – плотву, карасів та судаків.  Правопорушник одразу зізнався  в тому, що повертається з озера Кагул, де рибалив за допомогою власноруч виготовленого із сітки знаряддя для лову. Під час відпочинку на водоймі рибалка випив горілку.

Відносно водія склали протоколи за ч. 1 ст. 130 (за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) та ч. 1  ст. 121-3 (за керування або експлуатацію транспортного засобу без номерного знака) КУпАП.

За ці правопорушення водієві загрожує штраф у розмірі 17000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Проте на нього може чекати й більш суворе покарання ─ обмеженням волі на строк до трьох років. Адміністративні матеріали скеровані до суду.

Викликані на місце події дізнавачі територіального підрозділу поліції вилучили у чоловіка незаконне знаряддя лову та біоресурси, які він планував продати.

«Рибу передали на зберігання приватному підприємству «Клест ЛТД». За попередніми підрахунками фахівців екологів, правопорушник спричинив рибному господарству України збитки на суму понад 40 тисяч гривень. За фактом незаконного зайняття рибним промислом поліцейські розпочали провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років. В рамках провадження призначено екологічну експертизу для встановлення розміру збитків, нанесених державі. Після проведення необхідних слідчих заходів вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігуранту про підозру», – зазначила начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

П’яний мешканець Ренійської ТГ доловився щонайменше на штраф у 17 тисяч гривень: йому може загрожувати й суворіше покарання ─ обмеження волі на три роки

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x