Одне з агропідприємств Ізмаїльського району скидало забруднюючі речовини до річки Дунай

0 коментарів 44928 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


СВК «Дунай» скидав забруднюючі речовини у річку Дунай. За рішенням суду буде стягнуто шкоду у сумі 270,5 тисяч гривень. Про це, із посиланням на Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Порушення виявили ще в 2021 році під час проведення відповідних перевірок. Так, протягом 2020-2021 років СВК «Дунай» разом зі зворотними водами скидав забруднюючі речовини з рисових чеків у річку Дунай (гирло Степове). При цьому підприємство значно перевищувало  нормативи гранично допустимого скидання забруднюючих речовин, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування.

Аби не допустити подальшого порушення природоохоронного законодавства, СВК «Дунай» було видано припис, а також направлено претензію про відшкодування збитків у сумі 270,5 тисяч гривень.

Проте, «по-хорошому» компенсувати збитки підприємство відмовилось. Екологічній інспекції довелося звертатись з позовом до судових органів.

«Рішенням Господарського суду Одеської області від 14 березня 2023 року позов було задоволено. Зазначене рішення суду 31 липня 2023 року Південно-західним апеляційним господарським судом залишено без змін», ─ йдеться у повідомленні інспекції.

Крім того, в установі повідомили, що для стягнення збитків у примусовому порядку судові накази направлені до Державної виконавчої служби.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x